Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η δήλωση της Φώφης Γεννηματά σε τηλεοπτική εκπομπή για την Υγεία. «Όποιος δεν έχει χρήματα στην Ελλάδα κινδυνεύει να πεθάνει». Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε τόσο το δημοσίευμα του βρετανικού Guardian όσο και την κατάσταση του ΕΣΥ, αλλά και τις δηλώσεις Πολάκη.

«Δεν υποστηρίζω ότι τα πράγματα στην υγεία ήταν όλα ρόδινα παλιότερα, όμως ήταν σαφώς καλυτέρα από σήμερα… Όποιος δεν έχει χρήματα στην Ελλάδα κινδυνεύει να πεθάνει… Έχει μειωθεί η κρατική επιχορήγηση στον ΕΟΠΥΥ και μιλάμε για αυξήσεις;» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 η Φώφη Γεννηματά.

«Λίγη ταπεινότητα, λίγη σεμνότητα… Αν δεν αναγνωρίζουν τα προβλήματα δεν θα λυθούν ποτέ, και θα γίνουν χειρότερα. Ένας νοσηλευτής για 40 ασθενείς είναι κάτι επικίνδυνο… Άμεσα υπάρχει θέμα κινδύνου της ζωής των ασθενών» δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική κατάσταση κατηγόρησε τους κυβερνώντες πως «είναι ψεύτες και αναποτελεσματικοί και δέχθηκαν ‘‘μόνιμο κόφτη’’ στα τυφλά οριζόντια, παντού». «Όσοι έσκιζαν τα μνημόνια σήμερα σκίζουν τον ελληνικό λαό» ανέφερε.

Παράλληλα, εξέφρασε εκ νέου την ανάγκη εθνική γραμμής για τη χώρα.

«Αν δεν πετύχουμε αυτό και περιοριστούμε σε δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, οδηγούμαστε σε μια ακόμη χαμένη χρονιά» τόνισε. «Θα έχουμε αυτόνομη πορεία για να πιέσουμε και τους δύο να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι» διευκρίνισε η κ Γεννηματά.

Όσον αφορά τους νέους φόρους για το 2017 η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «ο ελληνικός θα πληρώσει ακριβά την αξιολόγηση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ