Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών η υπόθεση της αποπλάνησης

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου πρόκειται να αποφανθεί για την προσωρινή κράτηση ή μη του 58χρονου δασκάλου πολεμικών τεχνών, που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου και δη παιδίσκης ηλικίας 8 ετών, αφού μετά την απολογία του υπήρξε διαφωνία επί του προκειμένου μεταξύ του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ Κ. Μπούτσικου και του εκτελούντος χρέη τακτικού Ανακριτή κ Απ. Μπουσουλέγκα.
Ο κ Εισαγγελέας γνωμοδότησε συγκεκριμένα υπέρ της προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου και ο κ Ανακριτής να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του την 1η και 15η ημέρα κάθε μήνα στο ΑΤ Αρχαγγέλου.
Ο 58χρονος συνελήφθη την 17η Ιουλίου 2010 και ώρα 17.15 από αστυνομικούς σταθμού που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού μετά από μήνυση που του υπέβαλε η μητέρα της φερόμενης ως παθούσας.
Ο κατηγορούμενος πατέρας από τον πρώτο του γάμο δύο παιδιών ηλικίας 30 και 33 ετών, συνταξιούχος σήμερα και ανάπηρος σε ποσοστό 67% μετά από τροχαίο ατύχημα, δάσκαλος στο ζίου ζίτσου την τελευταία 8 ετία αρνείται με αγανάκτηση τα καταγγελλόμενα σε βάρος του.
Όπως κατέθεσε την 17η Ιουλίου 2010, πήγε στο γυμναστήριο το οποίο στεγάζεται σε ένα κτίριο που έχει και άλλες δημοτικές υπηρεσίες. Απέναντι από το γυμναστήριο, που βρίσκεται στο ισόγειο, κείται το κατάστημα mini market, ιδιοκτησίας του πατέρα της ανήλικης. Εκεί ευρίσκετο η μητέρα της στην οποία αφήνει πάντα τα κλειδιά του γυμναστηρίου για πρακτικούς λόγους και για λόγους ασφαλείας. Μαζί της βρισκόταν και η ανήλικη, η οποία είναι αθλήτρια στη σχολή και η οποία έκανε βόλτες με ένα ποδήλατο, μπροστά από το μαγαζί.
Ζήτησε όπως είπε, τα κλειδιά από την μητέρα της, διότι ήθελε να καθαρίσει το χώρο του γυμναστηρίου, ο οποίος ήταν κλειστός για 15 περίπου ημέρες, προκειμένου να επαναλειτουργήσει.
Η ανήλικη του ζήτησε να τον βοηθήσει και εκείνος δέχτηκε. Η μητέρα της τους συνόδευσε μέχρι την πόρτα του γυμναστηρίου και ξεκλείδωσε. ¶ρχισε με την ανήλικη να συμμαζεύει το χώρο και σχεδόν αμέσως του είπε ότι βαρέθηκε και ήθελε να κάνει γυμναστική στο «ταπέτι».
Όπως κατέθεσε ο 58χρονος η ανήλικη άρχισε να κάνει κωλοτούμπες, σπαγκάτο και άλλες ασκήσεις και εκείνος της έλεγε να τον βοηθήσει να τελειώσουν για να φύγουν, αφού προσφάτως έχει χειρουργηθεί στα δύο πόδια και δεν μπορούσε να είναι για πολλή ώρα όρθιος.
Επεσήμανε εξάλλου ότι η πόρτα του γυναστηρίου ήταν συνέχεια ξεκλείδωτη και ο χώρος προσβάσιμος σε οποιονδήποτε και ανά πάσα στιγμή.
Μάλιστα η μητέρα της ήταν απέναντι στο μαγαζί. Ξαφνικά, όπως κατέθεσε, η ανήλικη του παραπονέθηκε για ένα πόνο στο πόδι και εκείνος της είπε ότι θα δει τι ακριβώς έχει (εννοώντας αν έχει χτυπήσει μυϊκά ή έχει υποστεί κάποιο διάστρεμμα) προκειμένου να βάλει ψυκτικό ή θερμαντική – καταπραϋντική αλοιφή.
Επειδή, όπως εξήγησε, δεν μπορούσε να καθίσει κάτω λόγω της επέμβασής του, αφού του ήταν σχεδόν αδύνατο να λυγίσει και τα δύο πόδια ταυτόχρονα, ζήτησε από την ανήλικη να καθίσει με τα γόνατα στην καρέκλα που βρισκόταν στο γυμναστήριο για να δει που ακριβώς πονάει και τι είδους τραυματισμό είχε υποστεί.
Όταν έπιασε τον αστράγαλο του δεξιού ποδιού της, για να δει που πονάει, μπήκε η μητέρα της και άρχισε να φωνάζει χωρίς να έχει γίνει κάτι το μεμπτό.
Έκπληκτος και αγανακτισμένος από τη συμπεριφορά της αυτή, της ζήτησε το λόγο για τις φωνές της εξηγώντας της ότι η μικρή του παραπονέθηκε για ένα πόνο στο πόδι.
Ήταν όπως εξήγησε ντυμένος όπως και η ανήλικη και φυσικά φορούσε εσώρουχο, το δε παντελόνι του είχε κουμπιά και όλα ήταν κλειστά. Ουδέποτε, όπως τόνισε, σήκωσε το φόρεμα της ανήλικης, ούτε την ακούμπησε σε απόκρυφα σημεία της τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο μετά από τόσα χρόνια προσφοράς του στον αθλητισμό και στην κοινωνία του δήμου να αμαυρώνεται το όνομά του για κάτι που ουδέποτε έχει διαπράξει.
Θυμίζουμε ότι η μητέρα της ανήλικης υποστήριξε ότι κατέλαβε τον 58χρονο να ενεργεί σε βάρος της κόρης της ασελγείς πράξεις. Η φούστα του παιδιού, όπως ισχυρίστηκε, ήταν σηκωμένη και εκείνος το αγκάλιαζε και το χάιδευε.
Το παιδί φέρεται με τη σειρά του να περιέγραψε στους αστυνομικούς ότι ο δάσκαλος του καράτε την αγκάλιασε και ότι την πίεσε στον ποπό.
Υποβλήθηκε δε σε ιατροδικαστική εξέταση από την οποία προέκυψε ελαφρά ερυθρότητα του ποπού της ανήλικης χωρίς να προκύπτει από που προέρχεται αυτή και το πως προκλήθηκε.

Τον κατηγορούμενο εκπροσώπησαν οι δικηγόροι κκ Στ. Κιουρτζής και Ευαγ. Χριστoδούλου.