Ενώπιον του Εφετείου Δωδεκανήσου, την 20ή Σεπτεμβρίου 2013, θα συζητηθεί η έφεση κατά της υπ΄αριθμ. 168/2011 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την οποία απορρίφθηκε ως απαράδεκτη η αγωγή που ασκήθηκε για την ακύρωση της διαθήκης που συνέταξε λίγες ώρες πριν τον θάνατό του, την 18η Iανουαρίου 2007 και ενώ νοσηλευόταν στην εντατική κλινική του Γενικού Nοσοκομείου Pόδου, ο Γεώργιος Διαμαντίδης.
Το πρωτόδικο δικαστήριο συγκεκριμένα απέρριψε την αγωγή των κκ Ιωάννη Κιουπελή, Ιπποκράτη Κιουπελή, Ευαγγέλου Κιουπελή και Ελένης Κιουπελή συγγενών του Γεωργίου Διαμαντίδη κατά της χήρας κ. Mirgaleeya Zaytyna και κατά του «Δημοσιογραφικού Ιδρύματος Γεωργίου Διαμαντίδη», διότι αυτή ασκήθηκε πριν το πέρας της τετράμηνης προθεσμίας που τάσσει ο νόμος για την αποποίησή της από τους κληρονόμους.
Με άλλα λόγια το δικαστήριο έκρινε ότι οι ενάγοντες όφειλαν πριν την υποβολή της αγωγής να περιμένουν για να διαπιστώσουν αν η κ. Mirgaleeya Zaytyna ή το «Δημοσιογραφικό Ίδρυμα Γεωργίου Διαμαντίδη» θα προχωρούσαν σε αποποίηση της κληρονομιάς του εκλιπόντος.
Με την έφεσή τους οι ενάγοντες διατείνονται ότι κακώς απερρίφθη η αγωγή τους με τη συγκεκριμένη αιτιολογία διότι οι αντίδικοί τους, είχαν εν τοις πράγμασι αποδεχθεί την κληρονομιά του Γεωργίου Διαμαντίδη με πράξεις που απεδείκνυαν αυτό το γεγονός και συγκεκριμένα με τη συνέχιση της έκδοσης της εφημερίδας “Πρόοδος”, την πληρωμή του προσωπικού της, τη σύνταξη ισολογισμών κλπ.
Ο κ. Ιωάννης Κιουπελής έχει καταθέσει και την από 8 Ιουλίου 2009 μήνυση του κατά του συντάξαντος τη διαθήκη η οποία βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης. Mε τη διαθήκη αυτή ο Γ. Διαμαντίδης κατέλειπε στο ίδρυμα 260.000 μετοχές (αξίας 3 ευρώ η κάθε μία) που κατείχε στην «Γ. Διαμαντίδης – Γραφικές Tέχνες A.E.» καθώς και τα τυπογραφεία στα οποία τυπώνεται η «Πρόοδος», ολόκληρο το ακίνητο που βρίσκεται στην οδό Mαλλιαράκη 21, ποσό 100.000 ευρώ που αναγράφεται στο συμβόλαιο που είχε συντάξει συμβολαιογράφος και το σύνολο των καταθέσεων που είχε στο όνομά του, στην Eγνατία Tράπεζα και στην Eθνική Tράπεζα καθώς και τις μετοχές του στην Alpha Bank και σε κάθε άλλο Tραπεζικό Iδρυμα.
Στη Pωσίδα σύζυγό του Zaytyna Mingaleeva κατέλειπε ένα ακίνητο στην οδό Eλ. Bενιζέλου 28 και ένα διαμέρισμα στο Δήμο Nέας Σμύρνης Aττικής, που είχε περιέλθει σ’ αυτόν εκ κληρονομίας.
Στους εξ αίματος συγγενείς του ουδέν κατέλειπε γιατί, όπως αναφέρεται στη διαθήκη, τους είχε κατ’ επανάληψη βοηθήσει και είναι όλοι τους οικονομικά ανεξάρτητοι.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/sto-efetio-i-efesi-kata-tis-diathikis-diamantidi/