Σπείρα εξαπατούσε τράπεζες με πλαστά έγγραφα !

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα ο πρώτος από τους 13 κατηγορούμενους που εμπλέκονται στην απίθανη υπόθεση εξαπάτησης με τη χρήση πλαστών εγγράφων υποκαταστημάτων τραπεζών στη Pόδο.
Όπως απεκάλυψε η “δ” οι 13 κατηγορούμενοι διώκονται για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης άνω των 3 ατόμων με δομημένη οργανωτική δράση που επεδίωκε τη διάπραξη των κακουργημάτων της πλαστογραφίας και της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, για πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, για άμεση συνέργια σε απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, για χρήση πλαστού εγγράφου, για απάτη, για άμεση συνέργια σε πλαστογραφία και απάτη και για ηθική αυτουργία κατά συρροή σε πλαστογραφία.
Η τακτική Ανακρίτρια Ρόδου κ.  Μ. Κωτούλα που επιμελείται της συγκεκριμένης δικογραφίας έχει καλέσει τους κατηγορούμενους σε συμπληρωματικές απολογίες.
Φέρονται συγκεκριμένα στη Ρόδο, την Αθήνα και τη Λαμία, κατά τα έτη 2006, 2007 και 2008 με σκοπό την τέλεση πλαστογραφιών και απατών σε βαθμό κακουργήματος από κοινού σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και της Εμπορικής Τράπεζας, ήτοι πλαστογραφιών και απατών που τελέσθηκαν κατ’ επάγγελμα με συνολικό όφελος και συνολική ζημία αντίστοιχα άνω των 15.000 ευρώ, αλλά και άνω των 73.000 ευρώ, να συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, δομημένη και με διαρκή δράση.
Αρχηγοί και συντονιστές θεωρούνται κατά το κατηγορητήριο δύο εκ των κατηγορουμένων και εκτελεστές οι υπόλοιποι που είχαν καθορισμένα κάθε φορά καθήκοντα, που εναλλάσσονταν κατά περίπτωση (επιλογή καταλλήλων για τη διάπραξη των αδικημάτων προσώπων, υποβολή μέσω Διαδικτύου αναληθών φορολογικών δηλώσεων και υφαρπαγή εκκαθαριστικών σημειωμάτων φόρου εισοδήματος με αναληθές περιεχόμενο, κατάρτιση εξ υπαρχής πλαστών βεβαιώσεων αποδοχών και εκκαθαριστικών σημειωμάτων – αποδείξεων πληρωμής, προσκόμιση των πλαστών και ψευδών δικαιολογητικών και βεβαιώσεων για την έγκριση των δανείων, λήψη δανείων από διαφορετικά υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας) της Ελλάδος και της Εμπορικής Τράπεζας, προκειμένου να δυσχερανθεί η ανακάλυψη των παρανόμων πράξεών τους.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Στ. Παναγιωτακόπουλος και Μ. Κουτσούκος.
Η ανάκριση για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζεται και σήμερα.