Συνιστά να δοθεί ψήφος στους Οικολόγους Πράσινους

Να ψηφίσουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου τους τίμιους και κυρίως εκείνους που βάζουν την ηθική και το κοινό συμφέρον πάνω από όλα κάλεσε τους Δωδεκανησίους ο υπουργός Οικισμού και Τουρισμού του Βελγίου κ. Χρήστος Δουλκερίδης.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες ο κ. Δουλκερίδης στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου, αναφέρθηκε στους λόγους που οι πολίτες θα πρέπει να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στους υποψήφιους βουλευτές που μετέχουν στις εκλογές με το κόμμα των «Οικολόγων Πράσινων».
«Προσπαθώ να μην μπλέκομαι στις πολιτικές των άλλων κρατών και της Ελλάδας. Αυτή η στιγμή όμως είναι ιδιαίτερη. Αποφάσισα να έρθω στη χώρα μας και να μιλήσω επειδή οι Έλληνες θα πρέπει να κάνουν μια επιλογή. Πρέπει να δώσουν την ευκαιρία στους «Οικολόγους Πράσινους» να μπουν στη Βουλή», τόνισε ο κ. Δουλκερίδης, τονίζοντας ταυτόχρονα πως από τότε που το κόμμα του εισήλθε στη Βελγική Βουλή άλλαξαν πολλά.
«Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι πολίτες τι μπορεί να γίνει με την παρουσία του κόμματός μας στη Βουλή της Ελλάδας. Και στη χώρα που ζω υπήρχαν πολλά σκάνδαλα. Από τότε που μπήκαν οι «Οικολόγοι Πράσινοι» στη Βουλή τα άλλα τα κόμματα άλλαξαν συμπεριφορά», είπε.
Στη συνέχεια ο κ. Δουλκερίδης αναφέρθηκε στις πολιτικές που εφαρμόζονται στο Βέλγιο, ιδιαίτερα για τους πολίτες που δεν είναι σε ισχυρή οικονομική θέση.
«Τώρα το κράτος μας δίνει σε αυτούς τους πολίτες που δεν έχουν χρήματα, ένα σπίτι. Πριν κυριαρχούσαν οι πελατειακές σχέσεις. Το σύστημα αυτό έχει όμως τελειώσει. Προσωπικά δεν έχω βοηθήσει κανένα. Αυτό είναι αρμοδιότητα του κράτους.Όταν καταλάβουν και στην Ελλάδα ότι οι πελατειακές σχέσεις σκοτώνουν το κράτος, θα είναι καλύτερα. Οι πολίτες της Ελλάδας δεν έχουν εμπιστοσύνη στο κράτος. Για να αλλάξουν κάποια πράγματα θα πρέπει να ασκηθεί πολιτική πίεση», είπε ο κ. Δουλκερίδης, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να μην στηρίζονται οι αγρότες και η χώρα μας να κάνει τόσο μεγάλες εισαγωγές προϊόντων.
«Για να πιστέψουν οι πολίτες στο κράτος θα πρέπει να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια. Πρέπει να λειτουργούν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και να διεξάγουν ελέγχους. Επίσης θα πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα σε ό,τι αφορά το «εκλέγεσθαι» και οι γυναίκες. Το κάναμε εμείς, είδαν τα άλλα κόμματα ότι κερδίσαμε ψήφους και το υιοθέτησαν», τόνισε.
Ο ομογενής υπουργός υπογράμμισε πως οι πολιτικοί πρέπει να είναι σοβαροί και να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα.
«Είμαι πολιτικός στο Βέλγιο, έχω ένα σπίτι, αλλά δεν κάνω άλλη δουλειά και δεν έχω άλλα εισοδήματα από αυτά που μπορώ να πάρω από το κράτος. Ταξιδεύω στην οικονομική θέση πάντα και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιώ για τις μετακινήσεις μου είναι οικολογικό.
Δεν είναι δυνατό, να δίνονται μισθοί υπερβολικοί όταν μια χώρα είναι χρεωμένη. Η κυβέρνηση του Βελγίου άρχισε τις μειώσεις των μισθών από τους υπουργούς της. Λαμβάνουμε τα χρήματα των πολιτών και θα πρέπει, να τα διαχειριζόμαστε σωστά. Για τους λόγους αυτούς κάθε πολίτης πρέπει να κάνει μια σωστή επιλογή. Δεν θα πρέπει να δώσει ψήφο, σε αυτούς που έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση. Χαίρομαι που δεν είναι οι “Οικολόγοι Πράσινοι” υπεύθυνοι για όλο αυτό που έγινε», τόνισε ο κ. Δουλκερίδης.