Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα, ο Δ. Κ., αγνώστου πατρός, 22 ετών, κατηγορούμενος για πρόκληση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού με δύο ακόμη άτομα που θα απολογηθούν σήμερα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για απείθεια και για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών.
Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθησαν οι συγκατηγορούμενοί του Γ. Κ. αγνώστου πατρός, 23 ετών και Χ. Π. του Δ. 22 ετών, κατηγορούμενοι για απείθεια, για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών, εξύβριση και απειλή.
Σήμερα θα απολογηθεί ο Μ. Π. Ε., αγνώστου πατρός, 29 ετών κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ο Ε. – Π. Κ. του Μ. 27 ετών.
Ο 22χρονος απολογούμενος αρνήθηκε ότι επιτέθηκε στον 28χρονο αστυνομικό της ΟΠΚΕ και επέρριψε την ευθύνη στον 29χρονο φίλο του. Υποστήριξε ότι μετείχε μεν στα επεισόδια αλλά ισχυρίστηκε ότι τελούσε σε κατάσταση μέθης.
Οι άλλοι δύο που απολογήθηκαν χθες υποστήριξαν ότι δεν είχαν καμία σχέση με τον ξυλοδαρμό.
Όπως έγραψε η “δ”, το απόγευµα της 18ης Μαρτίου 2013, ο 28χρονος αστυνοµικός, επέβαινε ως συνοδηγός, σε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο µάρκας Hyunday ιδιοκτησίας µιας κοπέλας, µε οδηγό την ίδια.
Στο ίδιο αυτοκίνητο επέβαιναν ως συνεπιβάτες η αδερφή του αστυνοµικού και ακόµη µια φίλη τους. Περί ώρα 17:40 στο 6° χιλιόµετρο της Εθνικής Οδού Ρόδου-Λίνδου το υπ’αριθ. ΗΑΚ-3798, ΙΧ Φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του Ν. Ν. του Χ., το οποίο οδηγούσε ο πρώτος κατηγορούµενος και επέβαιναν ο δεύτερος και ο τρίτος, καθώς και ένα άλλο ΙΧ Φορτηγό, χρώµατος µπλε, το οποίο οδηγούσε ο τέταρτος και επέβαινε ως συνοδηγός ο πέµπτος κατηγορούµενος, πραγµατοποίησαν συνεχείς επικίνδυνους ελιγµούς, διαταράσσοντας την ασφάλεια της συγκοινωνίας και προκαλώντας κίνδυνο, για τους διερχόµενους οδηγούς.
Ο αστυνοµικός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, τους απηύθυνε συστάσεις και τότε στο ύψος των φαναριών Κοσκινού ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και οι τρεις πρώτοι του επιτέθηκαν απρόκλητα χτυπώντας τον µε γροθιές και κλοτσιές, στο πρόσωπο και στο υπόλοιπο σώµα.
Επιπλέον, κατέφεραν χτυπήµατα, στο πρόσωπο της αδελφής του, ενώ τραβώντας την από τα µαλλιά, την έσυραν στο οδόστρωµα.
Επίσης, ο τρίτος κατηγορούµενος, ανέβηκε στο παρµπρίζ του αυτοκινήτου και το έθραυσε µε γροθιά.
Ο αστυνοµικός που τραυµατίστηκε σοβαρά νοσηλεύτηκε στο Γενικό Νοσοκοµείο Ρόδου.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Δ. Ράπτης, Στ. Αλεξανδρής και Μ. Ξενάκη.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/prosorina-kratoumenos-gia-tin-epithesi-se-astinomiko/















