Ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων στον υπήκοο Αλβανίας R. E. του L. 26 ετών, έγκλειστο στις δικαστικές φυλακές της Πάτρας, που ενεπλάκη σε σοβαρή υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.
Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή και σε χρηματική ποινή 2.000 ευρώ καταδικάστηκε η συγκατηγορούμενή του Π. Δ. του Ε. 38 ετών, κάτοικος Αθηνών που συνελήφθη από αστυνοµικούς του Τµήµατος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου στο λιµάνι, την 21η Οκτωβρίου 2012.
Στην κατοχή της 38χρονης βρέθηκαν κρυµµένες σε τσάντα χειρός µία αυτοσχέδια, πλαστική συσκευασία µε ηρωίνη, µικτού βάρους 65,5 γραµµαρίων, µία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία µε κοκαΐνη, µικτού βάρους 14,5 γραµµαρίων, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο επ’ ονόµατί της µε ηµεροµηνία αναχώρησης 20 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 23:30.
Ισχυρίστηκε ότι παρέλαβε τα ναρκωτικά κατ’ εντολήν του έγκλειστου στις φυλακές Πάτρας Αλβανού. Όπως κατέθεσε την 22:30 ώρα της 20ής Οκτωβρίου 2012 άγνωστος νεαρός άνδρας τη συνάντησε στο σιδηρόδροµο στον Ταύρο Αττικής.
Οι οδηγίες που της έδωσαν ήταν να µεταβεί σε συγκεκριµένο κατάστηµα υγειονοµικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης και να τα παραδώσει σε άτοµο που θα την προσέγγιζε. Οι αστυνοµικοί την συνόδευσαν στο κατάστηµα και ανέµεναν τον παραλήπτη ο οποίος δεν εµφανίστηκε όµως στο ραντεβού.
Ο αλλοδαπός από την άλλη αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται.
Ως συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορούμενων παρέστη η δικηγόρος κ. Μ. Ξενάκη.
– Ένοχος κατοχής ναρκωτικών αλλά ατιμώρητος ως τοξικομανής, κρίθηκε από το ίδιο δικαστήριο ο κατηγορούμενος για αγορά και κατοχή ναρκωτικών με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου καθώς πρόκειται για υπότροπο Α. Α. του Κ. 40 ετών, κάτοικος Ρόδου.
Ο ανωτέρω έχει απασχολήσει 5 φορές τη δικαιοσύνη με υποθέσεις ναρκωτικών. Στις 2 περιπτώσεις κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 7 και 3 μηνών.
Την 18 Ιουλίου 2008 και περί ώρα 13.00 συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, και μετά από έρευνα βρέθηκε να κατέχει σε υπνοδωμάτιο της οικίας του ένα καλάθι το οποίο περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 265 γραμμαρίων περίπου.
Επίσης στο κομοδίνο του υπνοδωματίου του βρέθηκε ένα φιαλίδιο το οποίο περιείχε ηρωίνη βάρους 4 γραμμαρίων περίπου και 16 ναρκωτικά χάπια.Κκατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας ΝΟΚΙΑ.
Εξεταζόμενος ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι τις κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών τις προμηθεύτηκε από αλλοδαπό με το όνομα «Νίκος». Αθώος κρίθηκε στην ίδια υπόθεση ο E. M. H., Αιγύπτιος, που έχει απασχολήσει κατ΄επανάληψη το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη η δικηγόρος κ. Κανδιούλα Πολυχρόνη.
– Συνελήφθη τη Δευτέρα στη Ρόδο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου μια 43χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Η 43χρονη εντοπίσθηκε στο χώρο του πρώην Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και σε έλεγχο που της έγινε βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν δυο χάρτινες συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 2 γραμμαρίων και 14 ναρκωτικά χάπια.
-Το βράδυ της ίδιας μέρας συνελήφθη στην Κρεμαστή από αστυνομικούς της ίδιας υπηρεσίας ένας 34χρονος ημεδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μετά από έλεγχο ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 3,9 γραμμαρίων.
-Αστυνομικοί της ίδιας υπηρεσίας συνέλαβαν το ίδιο βράδυ έναν 43χρονο γιατί μετά από έρευνα βρέθηκε να κατέχει στην οικία του ακατέργαστη κάνναβη βάρους 7 γραμμαριων, 2 ναρκωτικά χάπια και 1 ζυγαριά ακριβείας, τα οποία κατασχέθηκαν.
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε



