Αφού άκουσε τους Δημάρχους Λέρου, Καλύμνου και Καρπάθου, καθώς και τους εργαζόμενους του ΙΚΑ Ρόδου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός επικοινώνησε με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη και τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο και τους απέστειλε επιστολή, ζητώντας τους να εξαιρεθεί από τις συγχωνεύσεις η Δωδεκάνησος, καλώντας τους να προσέλθουν σε συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012.
Επισυνάπτεται το κείμενο της επιστολής του κ. Κρεμαστινού, στην οποία εξηγούνται οι λόγοι της ανάγκης εξαίρεσης:
«Προς τον
Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
κ. Γιώργο Κουτρουμάνη
Κύριε Υπουργέ,
Καθημερινά φθάνουν στο γραφείο του Προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής διαμαρτυρίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, από δημάρχους αλλά και απλούς πολίτες, για την επικείμενη κατάργηση ή συγχώνευση Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ. To πρόβλημα φαίνεται πως είναι ανυπέρβλητο για τους νησιώτες που πρέπει να ταξιδεύουν καθημερινά.
Εν όψει της συνεδρίασης της Επιτροπής την 1η Φεβρουαρίου 2012 σχετικά με το θέμα του ΙΚΑ, θα παρακαλούσα να ληφθούν υπόψη οι διαμαρτυρίες αυτές και ιδιαίτερα εκείνες που αφορούν νησιωτικές περιοχές και απομακρυσμένα νησιά όπως τα νησιά της Δωδεκανήσου, που βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές και προστατεύονται από το Σύνταγμα και των οποίων οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν κυρίως πρόβλημα στις μετακινήσεις λόγω της έλλειψης τακτικής συγκοινωνίας, που καθίστανται ακόμα δυσχερέστερες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τους χειμερινούς μήνες. Η πρότασή μου είναι να παραμείνουν ως έχουν τα πράγματα σήμερα.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Δημήτρης Κρεμαστινός
Κοινοποίηση: Διοικητή ΙΚΑ, κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο».
Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν στο μεταξύ ότι στη σημερινή συνάντηση ο κ. Δημ. Κρεμαστινός θα θέσει επιτακτικά στον κ. Σπυρόπουλο το θέμα της ανεγέρσεως νέου κτηρίου του ΙΚΑ, στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων. Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ο κ. Σπυρόπουλος διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσουν οι μελέτες για να θεμελιωθεί το ΙΚΑ, αλλά ο κ. Κρεμαστινός αντιπρότεινε να χρησιμοποιηθούν οι έτοιμες μελέτες για το ΙΚΑ Ηρακλείου, για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/na-mi-sigchonefthoun-ta-ika-tis-dodnisou-2/













