Οι «αρρυθμίες» του Καλλικράτη, ο Δημοτικός Φόρος και η έναρξη των διαδικασιών διαδοχής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου, ήταν μεταξύ άλλων, τα θέματα που κυριάρχησαν στην συνάντηση που είχε χθες ο βουλευτής κ. Νίκος Ζωίδης με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά.
«Συζητήσαμε για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να ανοίξουν οι διαδικασίες, ενδεχομένως και της διαδοχής. Κάτι πρέπει να γίνει. Εντός ολίγων ημερών, θα συνεδριάσει το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, υπό διευρυμένη σύνθεση. Θα συμμετάσχουν και τα μέλη της προηγούμενης κυβερνητικής επιτροπής. Το κόμμα έχει καταστατικό και διαδικασίες που είναι ώρα να ανοίξουν. Πρέπει να προσπαθήσει το ΠΑΣΟΚ να βρει τον βηματισμό του που ομολογώ, πως τελευταία έχει χάσει», δήλωσε ο κ. Νίκος Ζωίδης.
Ερωτηθείς ο βουλευτής, αν το κόμμα κινδυνεύει με διάσπαση μετά από όσα έγιναν, απάντησε πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
«Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Απαιτείται επανοργάνωση, αποκρυστάλλωση των πολιτικών θέσεων και επιλογή των προσώπων που θα αναλάβουν την τύχη του κόμματος τα χέρια τους. Ήρθε η ώρα», τόνισε ο κ Νίκος Ζωίδης.
Ο κ. Ζωίδης συζήτησε με τον δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά και το θέμα των τροποποιήσεων ορισμένων διατάξεων του νόμου που διέπει την λειτουργία του Δημοτικού Φόρου.
«Ο ΔΗΦΟΔΩ πρέπει να αναμορφωθεί γιατί κάποιοι συντελεστές του είναι υπερβολικοί και έξω από κάθε λογική. Εκτιμώ ότι πρόκειται για έναν πόρο, που βοηθά την ΤΑ. Επιβάλλεται όμως να είναι δίκαιος και ελεγχόμενος. Είμαι υπέρ της διατήρησης του φόρου, υπό συνθήκες αναμόρφωσης, εκλογίκευσης και πλήρους διαφάνειας σε ό,τι αφορά την ανταποδοτικότητά του. Δημιουργήθηκε για να ενισχύσει την τοπική οικονομία και μπορεί να το επιτύχει», δήλωσε ο κ. Νίκος Ζωίδης.
Στη συνάντηση τέθηκε και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στελέχη της πρώην ΑΔΕΚΤ, εξαιτίας των χρεών της εταιρείας προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
«Εδώ και πολλά χρόνια αρκετοί συμπολίτες μας, που είχαν θητεύσει σε διοικητικές θέσεις εταιρειών του Δήμου, όπως η πρώην ΑΔΕΚΤ, ταλαιπωρούνται επειδή υπάρχουν οφειλές, προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα και να ασκήσουν το επάγγελμα τους. Ζητήσαμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να γίνει συμψηφισμός των χρημάτων που χρωστά στους Δήμους το κράτος, με τις οφειλές των ΟΤΑ, προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Η πρόταση έγινε δεκτή και τον Ιανουάριο θα κατατεθεί σχετική ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών», δήλωσε ο κ Νίκος Ζωίδης.













