Στη ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου νοσηλεύεται ένας 34χρονος, κάτοικος Κρεμαστής, που επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή του δι’ απαγχονισμού, το απόγευμα της Κυριακής, μετά από λογομαχία που είχε με την 30χρονη σύζυγό του.
Οι αστυνομικοί του ΑΤ Ιαλυσού ενημερώθηκαν συγκεκριμένα το απόγευμα της Κυριακής ότι ο 34χρονος ήταν κρεμασμένος στα σκαλιά εσωτερικής σκάλας της οικίας του και έσπευσαν στο σημείο.
Τον βρήκαν στα σκαλιά, ανάσκελα σε λιπόθυμη κατάσταση, με ένα κομμάτι σύρμα γύρω από τον λαιμό του, να αναπνέει βαριά. Οι πρώτες ενδείξεις θέλουν τον 34χρονο να έπεσε στην προσπάθειά του να αυτοκτονήσει.
Στο σημείο βρισκόταν η σύζυγός του που δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ενωρίτερα είχαν λογομαχήσει και ότι ο σύζυγός της αντιμετωπίζει ψυχοσωματικά προβλήματα.
Οδηγήθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.
Στο μεταξύ στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου υποβλήθηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε για την απόπειρα αυτοκτονίας ενός 21χρονου κατοίκου Ρόδου, που επιχείρησε το βράδυ της 15ης Ιουλίου 2013 να θέσει τέρµα στη ζωή του, µε τη χρήση ενός αεροβόλου περιστρόφου.
Ενώ ευρίσκετο συγκεκριµένα σε πεζοδρόµιο της οδού Δηλµπεράκη, χρησιµοποιώντας αεροβόλο περίστροφο µε αµπούλα αερίου και µεταλλικές βολίδες των 4,5 µµ αυτοπυροβολήθηκε στη δεξιά κροταφική χώρα.
Στο σηµείο είχε σπεύσει αξιωµατικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ενώ ταυτόχρονα είχε αποκλειστεί η περιοχή. Ο αξιωµατικός δεν πρόλαβε να διαπραγµατευτεί µε τον 21χρονο ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε κοντά του. Ο αξιωµατικός της ΕΛΑΣ έσπευσε και τον έπιασε στα χέρια, ενώ στο σηµείο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ µε το οποίο διακοµίσθηκε στο τµήµα επειγόντων του νοσοκοµείου Ρόδου. Το βλήµα του προκάλεσε ευτυχώς µόνο επιδερµικό τραύµα και βρίσκεται εκτός κινδύνου.
Ο 21χρονος φέρεται να αντιµετωπίζει ψυχολογικά προβλήµατα και είχε νοσηλευτεί πρόσφατα στη ψυχιατρική κλινική του νοσοκοµείου. Πριν από το απονενοηµένο διάβηµά του έγραψε και άφησε σηµείωµα στους γονείς, στους παππούδες και στον αδελφό του, από το περιεχόµενο του οποίου προκύπτει ότι ήταν απογοητευµένος από γεγονότα που βίωσε και που χαρακτηρίζει αποτυχίες στη ζωή του, ενώ αποχαιρετούσε και µια γυναίκα µε την οποία συνδέθηκε συναισθηµατικά.
Σημειώνεται ότι η προχθεσινή απόπειρα ήταν η έκτη που κατεγράφη στο τελευταίο διάστημα το νησί.
Απαγχονισµένος µε σχοινί (τριχιά) σε µια ελιά σε κοτέτσι, που βρίσκεται κοντά στη διασταύρωση Αρχαγγέλου – Μαλώνας, βρέθηκε από τον αδελφό του, το µεσηµέρι της 13ης Ιουνίου 2013, ένας 78χρονος Αρχαγγελίτης. Ο 78χρονος αντιµετώπιζε σοβαρό πρόβληµα υγείας, που του προκαλούσε αφόρητους πόνους στα κάτω άκρα τα τελευταία δύο έτη. Εξαιτίας του προβλήµατός του αυτού είχε κατά καιρούς δηλώσει στους οικείους του ότι ήθελε να θέσει τέλος στη ζωή του για να απαλλαγεί από τους φρικτούς πόνους που ένιωθε.
Την 17η Μαΐου και περί ώραν 11.15 βρέθηκε νεκρός σε δωµάτιο ξενοδοχείου στα Κολύµπια, ένας 34χρονος, υπήκοος Βρετανίας, που παραθέριζε στο νησί µαζί µε τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά και συµµετείχε σε γαµήλιο γλέντι το βράδυ της Πέµπτης.
Ο 34χρονος κρεµάστηκε µε ζώνη από το χερούλι της πόρτας του δωµατίου του και βρέθηκε από τη σύζυγό του και το ένα τους παιδί, που είχαν µεταβεί στο εστιατόριο του ξενοδοχείου για να πάρουν πρόγευµα. Την προηγούµενη ηµέρα ο 34χρονος είχε καταναλώσει µεγάλη ποσότητα αλκοόλ σε γαµήλιο γλέντι του αδελφού του, στο ξενοδοχείο. Φέρεται, σύµφωνα µε τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, να είχε τσακωθεί στο γάµο µε οµοεθνείς του και να έπασχε από κατάθλιψη. Είχε επιχειρήσει ακόµη δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν να θέσει τέρµα στη ζωή του, ενώ πιθανολογείται ότι η κατάθλιψη που αντιµετώπιζε προερχόταν από συνδυαστική χρήση αλκοόλ µε φάρµακα για την αύξηση της τεστοστερόνης.
Την 15η Μαΐου βρέθηκε νεκρός ένας 55χρονος ιδιοκτήτης καθαριστηρίου. Ο 55χρονος µετέβη µε δίκυκλο στην περιοχή του «Sunwing» και κρεµάστηκε από ένα δέντρο. Περί ώραν 12.15 εντοπίστηκε από µια ξενοδοχοϋπάλληλο και λίγη ώρα αργότερα έσπευσαν στην περιοχή αστυνοµικοί του Α.Τ. Ρόδου.
Ο 55χρονος, έγγαµος και πατέρας τριών παιδιών, φέρεται να είχε οικονοµικές υποχρεώσεις, που αδυνατούσε να εκπληρώσει, ενώ λίγες µέρες πριν το θάνατό του, είχε ξεκινήσει οικονοµικός έλεγχος στην επιχείρησή του.
Την 12η Μαΐου βρέθηκε απαγχονισµένος στην οικία του στη Μεσαιωνική Πόλη, ένας 69χρονος ζωγράφος. Αποφάσισε να θέσει τέρµα στη ζωή του δι’ απαγχονισµού, στο σαλόνι του σπιτιού του, στην οδό Πυθαγόρα, στη Μεσαιωνική Πόλη, εξαιτίας οικονοµικών προβληµάτων που αντιµετώπιζε.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/kategrafi-sto-nisi-mia-nea-apopira-aftoktonias/














