Ο Σύλλογος Ποντίων Ρόδου «ο Διγενής» με την ευγενική χορηγία των Μακεδονικών Γραμμών Τσιμενίδης Α.Ε. προχώρησε στη υιοθεσία ενός πάρκου 4,5 στρεμμάτων στη συμβολή των οδών Αυστραλίας & Βύρωνος (γωνία στο Λιμάνι).
Με την υιοθεσία αυτή, ο Σύλλογος αναλαμβάνει την υποχρέωση να καθαρίζει το πάρκο μία φορά το μήνα, να φυτεύει λουλούδια στα υπάρχοντα παρτέρια, να φροντίζει τα λουλούδια και τα φυτά του πάρκου, να φροντίζει για τη διαμόρφωση χώρων περιπάτου, να τοποθετηθεί παγκάκια, να τοποθετήσει κάδους απορριμμάτων και να φροντίζει για τη γενική καθαριότητα του πάρκου. Στον χώρο αυτό, ο Σύλλογος θα προβαίνει σε διάφορες εκδηλώσεις πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου και του υπεύθυνου Αντιδημάρχου κ. Μπούκλα, τον οποίο και ευχαριστεί για τις πολύ γρήγορες ενέργειες στο θέμα της υιοθεσίας.
Όπως δήλωσε ο Χορηγός και Πόντιος επιχειρηματίας κ. Τσιμενίδης «Εμείς οι Πόντιοι, κάτοικοι αυτού του νησιού, μέσα από την υιοθεσία αυτού του πάρκου θα προσπαθήσουμε να βρούμε το νήμα για την επανασύνδεσή μας να καλύψουμε με εκδηλώσεις που θα γίνονται στο χώρο αυτό ένα τεράστιο μορφωτικό αλλά και υπαρξιακό κενό, να ενώσουμε το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον.
Εμείς οι Πόντιοι που είμαστε ένας λαός με μεγάλη αγάπη για την ελευθερία, την αλήθεια, τη ζωή την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τις ηθικές αξίες, τον άνθρωπο, με δική μας πολιτικοκρατική συγκρότηση σε πολλές περιόδους της ιστορίας μας, δε θέλουμε να μείνουμε στην ιστορία μόνο ως ένας λαός διασποράς και προσφύγων με τον χορό, το τραγούδι, τη μουσική και τη λαογραφία ως τις μόνες εκδηλώσεις έκφρασης της σύγχρονης ύπαρξής μας.
Στις προθέσεις μας, άμεσα, είναι η αναζήτηση απέναντι από το πάρκο ενός στεγασμένου χώρου για τη δημιουργία Ποντιακού Λαογραφικού Μουσείου. Με όλες αυτές τις ενέργειες και δράσεις μας, επιδιώκουμε τη μη εισαγωγή μας ως λαός στη σφαίρα της λήθης, της παραγραφής, της ύπνωσης και της μετάβασης σε εκείνη την κατηγορία των λαών που υποχωρούν σταδιακά από την ιστορία και τους συναντάς μόνο σε τουριστικούς χάρτες και μουσεία.
Είμαστε ένας υπαρκτός λαός, ένα πλούσιο κομμάτι του ελληνισμού με μια ολοκληρωμένη ιστορία και ένα μεγάλο πολιτισμό, γι’ αυτό δε θέλουμε να νιώθουμε αποκομμένα κομμάτια της ιστορίας. Είμαστε ένα ζωντανό και ενεργό κύτταρο της Ροδίτικης κοινωνίας που μεριμνά, φροντίζει, ανησυχεί και συμμερίζεται τα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου που δραστηριοποιούμαστε, του δικού μας τόπου, της Ρόδου».
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε



