Υφαρπαγή ακινήτων με πλαστό πληρεξούσιο

Από: 1 λεπτό ανάγνωση

Ελεύθερος χωρίς όρους κρίθηκε χθες μετά την απολογία του με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου κ. Μ. Κωτούλα και του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικου ένας κάτοικος Ρόδου που κατηγορείται για απάτη με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνει τα 73.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα φέρεται να εμπλέκεται σε μια απίθανη σε σύλληψη και εκτέλεση υπόθεση υφαρπαγής ακινήτου με τη χρήση πλαστού πληρεξουσίου που είχε συνταχθεί στις ΗΠΑ!
Ο μηνυτής, όπως έχει αποκαλύψει η “δ”, στράφηκε με μήνυσή του κατά ενός συμβολαιογράφου της Πολιτείας Kοννέκτικατ των Hνωμένων Πολιτειών της Aμερικής, ενός κατοίκου της πόλεως Pόδου, ενός κατοίκου Γενναδίου και κάθε άλλου αυτουργού ηθικού ή φυσικού.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά ο δεύτερος των μηνυόμενων, που απολογήθηκε χθες, εντελώς άγνωστος στον μηνυτή, παρουσίασε σε συμβολαιογράφο της Pόδου στις 4 Φεβρουαρίου 2008 ένα πληρεξούσιο του δημόσιου συμβολαιογράφου της πολιτείας της Kοννεκτικούτης (πρώτου των μηνυομένων) και συνέταξε για λογαριασμό δήθεν του μηνυτή συμβόλαιο αγοραπωλησίας, με το οποίο φέρεται ότι του έδωσε εντολή και επώλησε προς το τρίτο των μηνυομένων δύο ακίνητά του, που βρίσκονται στη θέση “Ποταμιές” της κοινότητας Γενναδίου, το πρώτο εμβαδού 2.920 τ.μ. και το δεύτερο, εμβαδού 2.010 τ.μ., έναντι δηλωθείσης αξίας και των δύο 21.991,50 ευρώ, ενώ η πραγματική τους αξία υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ.
Στο πληρεξούσιο αναφέρεται ότι συνετάγη από τον δημόσιο συμβολαιογράφο, πρώτο των μηνυόμενων, στον οποίον ο μηνυτής εμφανίστηκε δήθεν στις HΠA, ενώ βρισκόταν στη Pόδο.
Στο ίδιο ψευδές πληρεξούσιο αναφέρεται ότι ο μηνυτής γεννήθηκε δήθεν την πρώτη Iανουαρίου 1936, ενώ γεννήθηκε στις 7 Nοεμβρίου 1936, ότι ο αριθμός ταυτότητάς του είναι 1383355 αγνώστου Aρχής, ενώ η ταυτότητά του είναι άλλη και έχει εκδοθεί από την Yποδιεύθυνση Aσφαλείας Pόδου.
Eπισημαίνει παραπέρα ότι η υπογραφή που ετέθη στο τέλος του πληρεξουσίου δεν ανταποκρίνεται στη δική του.
O κατηγορούμενος που απολογήθηκε χθες με βάση αυτό το πληρεξούσιο, επώλησε στον τρίτο των μηνυόμενων, με τον οποίο φαίνεται ότι είχε γνωριμία, μέσω του αδελφού του, που διαμένει επίσης στο Kοννέκτικατ – HΠA το ακίνητο. Ο τελευταίος μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο ζήτησε από τον μηνυτή να αγοράσει τα δύο ακίνητά του και εκείνος αρνήθηκε!!
Στα πλαίσια της ίδιας έρευνας ο καταγγελλόμενος συμβολαιογράφος της πολιτείας Kοννέκτικατ των Hνωμένων Πολιτειών της Aμερικής υπέβαλε μήνυση κατά συγκεκριμένων προσώπων αποδεικνύοντας ότι το πληρεξούσιο που εμφανίστηκε να είχε συνταχθεί από τον ίδιο είχε πλαστογραφηθεί!!
O συμβολαιογράφος από το Κοννέκτικατ Η.Π.Α. με τη μήνυση που υπέβαλε στρέφεται κατά 3 ατόμων, ενός κατοίκου HΠA, ενός κατοίκου Pόδου, ενός κατοίκου Γενναδίου και κατά παντός άλλου υπευθύνου αυτουργού ή συνεργού.
Όπως κατήγγειλε στις 4 Φεβρουαρίου 2008 εμφανίσθηκε στο γραφείο του στις Η.Π.Α. η πρώτη των εγκαλουμένων την οποία γνώριζε από συναντήσεις της ομογένειας και του ζήτησε να συντάξει ένα πληρεξούσιο για να πωληθούν κάποια κτήματα στο Γεννάδι της Ρόδου.
Όπως τονίζει του παρέδωσε έτοιμο το κείμενο της εντολής που θα έπρεπε να συμπεριλάβει στο πληρεξούσιο. Από ό,τι του είπε το έγγραφο αυτό είχε σταλεί με FAX από τη Ρόδο προκειμένου να συμπεριλάβει κατά λέξη το κείμενο του εγγράφου αυτού στο πληρεξούσιο που του ζήτησε να συντάξει.
Όπως αναφέρει παρέδωσε το έγγραφο στη γραμματέα του για δακτυλογράφηση και αφού επιβεβαίωσε τα ληξιαρχικά στοιχεία της πρώτης εγκαλούμενης συνυπέγραψαν το πληρεξούσιο το οποίο στη συνέχεια υπέβαλε, όπως, πάντα στη Πολιτεία για επικύρωση και να τεθεί σ’ αυτήν η ένδειξη APOSTILE ώστε να έχει ισχύ εκτός των Η.Π.Α..
Στις 27 Mαρτίου 2008 ενώ βρισκόταν στο γραφείο του στην Αμερική δέχθηκε τηλεφώνημα από συμπατριώτισσα του κάτοικο Φλώριδας Η.Π.Α. η οποία του ανέφερε ότι ο δεύτερος μηνυόμενος επώλησε στη Ρόδο κτήμα του αδελφού της με έγγραφο πληρεξουσίου που φερόταν ότι συντάχθηκε στο γραφείο του. Τη ρώτησε ποιος εμφανίζεται ως εντολέας στο πληρεξούσιο αυτό και του απάντησε ο αδελφός της ο οποίος όμως ουδέποτε επισκέφθηκε τις Η.Π.Α.
Στην πορεία, όπως επισημαίνει, διαπίστωσε ότι η υπογραφή που τέθηκε στο πληρεξούσιο αυτό πάνω από το ονοματεπώνυμο του αποτελεί κακή απομίμηση της υπογραφής του ενώ το APOSTILE που έχει επισυναφθεί στο πλαστό αυτό πληρεξούσιο (που φέρει ημερομηνία 4/2/2008) αποσπάσθηκε από το κανονικό πληρεξούσιο που συνέταξε ενώπιον του στις Η.Π.Α. η πρώτη των μηνυόμενων η οποία προφανώς συνέταξε προσχηματικά το κανονικό πληρεξούσιο με μοναδικό σκοπό να αποσπάσει από αυτό το έγγραφο APOSTILE με την επικύρωση της πολιτείας ώστε να το επισυνάψει στο πλαστό πληρεξούσιο προκειμένου να προσδώσει νομιμοφάνεια σ’ αυτό.