Η δωρεά οργάνων στόχος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Στο ζήτημα της δωρεάς οργάνων θα προσπαθήσει η Eπιτροπή Ποιότητας Ζωής να ευαισθητοποιήσει τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και κατ’ επέκταση την τοπική κοινωνία.
Αυτό αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του χωρικού αντιδημάρχου Πεταλούδων κ. Μιχάλη Χριστοδούλου.
“Στόχος μας είναι να δώσουμε ποιότητα στη ζωή κάποιων ανθρώπων. Συστήσαμε επιτροπή που θα ασχοληθεί με το θέμα και θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την δωρεά οργάνων. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε όχι μόνο τα μέλη της επιτροπής αλλά και το δημοτικό συμβούλιο και όλη την τοπική κοινωνία. Εμείς θα πρέπει να είμαστε οι πρώτοι που θα δώσουμε το καλό παράδειγμα προς κάποια άτομα που ζουν κοντά μας. Να τους δώσουμε την ευκαιρία να γευτούν και αυτοί τη ζωή όπως και εμείς”, δήλωσε για το θέμα αυτό ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.
Στην επιτροπή που συστάθηκε για το θέμα της δωρεάς οργάνων μετέχουν η αντιδήμαρχος Πρόνοιας κ. Λίτσα Κρεμαστινού και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ευαγγελία Παναή και Τάκης Λύμουρας.
Τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έδωσαν το «πράσινο φως» για τη χορήγηση αδειών σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
“Δεν προχωρήσαμε σε ανακλήσεις αδειών από καταστήματα. Αναβάλαμε τη λήψη των αποφάσεων αυτών, ώστε ο κάθε ιδιοκτήτης να προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα από τις αρμόδιες υπηρεσίες”, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Συζήτηση έγινε στη συνεδρίαση και για το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο περιβάλλον.
“Συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνουν έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον Εισαγγελέα για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι νόμιμες οι εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, αν οι περιβαλλοντικές μελέτες είναι εντάξει και αν οι ρύποι συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή», εξήγησε ο κ. Χριστοδούλου.
Ερωτηθείς για τις αδειοδοτήσεις των πολυκαταστημάτων ο κ. Χριστοδούλου τόνισε πως ο ρόλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σε αυτό το θέμα είναι γνωμοδοτικός.
«Οι αποφάσεις μας έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα και σε αυτό το θέμα. Αν έρθει παρόλα αυτά το ζήτημα αυτό στην Επιτροπή, θα το εξετάσουμε. Μακάρι το νομοθετικό πλαίσιο να βοηθούσε ώστε να μην χορηγούνταν άδειες στα πολυκαταστήματα. Δυστυχώς εξαιτίας αυτού και εμείς δεν μπορούμε να αποφανθούμε διαφορετικά. Η λειτουργία τους επιτρέπεται σε συγκεκριμένους χώρους», εξήγησε ο κ. Χριστοδούλου.
Ο χωρικός αντιδήμαρχος Πεταλούδων αναφέρθηκε και στην επίσκεψη που πραγματοποίησε ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς στην περιοχή για να επιβλέψει την πορεία των έργων.
«Ένα από τα πιο σημαντικά έργα είναι αυτό της συντήρησης της βιβλιοθήκης της Κρεμαστής. Οι παρεμβάσεις προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ευελπιστούμε να παραδοθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα», είπε ο κ. Χριστοδούλου.