Για δύο κακουργήματα παραπέμπεται ο Παπακωνσταντίνου σε Ειδικό Δικαστήριο

Την ποινική δίωξη για τα αδικήματα της νόθευσης και απιστίας σε βαθμό κακουργήματος και της παράβασης καθήκοντος ζητά η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής με το πόρισμά της που κατέθεσε στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Το κείμενο που υπογράφουν οι κ.κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Γιώργος Καλατζής, Ανδρέας Κουτσούμπας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Γιώργος Γεωργαντάς από την ΝΔ, ο κ. Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ και ο Βασίλης Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ καταγράφει πλήρως τα πραγματικά περιστατικά, τα επιβαρυντικά έγγραφα που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές, τα αδιάψευστα ευρήματα από τις έρευνες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) της ΕΛΑΣ και το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τη φορολογική κατάσταση των συγγενών του πρώην υπουργού και καταλήγει με το δια ταύτα που αναφέρει: «Κατόπιν όλων των ανωτέρω προτείνεται η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γεώργιου Παπακωνσταντίνου για τα αξιόποινα αδικήματα α) της νόθευσης (άρθ. 242&1,2,3 Π.Κ), β) της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία (άρθ. 256) και γ) της παράβασης καθήκοντος (άρθ. 259 Π.Κ), όπως αυτά προσδιορίζονται λεπτομερώς στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 του παρόντος».
Να σημειωθεί ότι δικές τους πορισματικές εκθέσεις αναμένεται να καταθέσουν ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Ελληνες, Χρυσή Αυγή και πιθανότατα ο ΣΥΡΙΖΑ.