Επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας Γιώργο Παπανδρέου αλλά και στον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, ετοιμάζεται να στείλει ο δήμαρχος Ροδίων Χατζής Χατζηευθυμίου με την οποία θα καταγγέλλει τις τακτικές που εφαρμόσθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα να τιναχτούν στον αέρα τα προγράμματα των κοινωνικών δομών.
“Δόθηκε εντολή να συνταχθεί το σχετικό έγγραφο, που θα σταλεί στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, με το οποίο τους καταγγέλλω, όσα δεν έγιναν για τις κοινωνικές δομές και την αδιαφορία, που δείχνουν, για να σταλούν τα χρήματα στη Ρόδο. Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα αυτά, είναι εδώ και έξι μήνες απλήρωτο ορισμένοι εξ αυτών, απειλούνται με κατασχέσεις, γιατί κάποιοι δεν καταλαβαίνουν, πως πρέπει να σταλούν τα χρήματα, για τη λειτουργία των προγραμμάτων. Είναι λάθος να μεταφέρονται οι δομές αυτές, από τον ένα οργανισμό στον άλλο. Γιατί να μην είναι απευθείας, η σύμβαση, μεταξύ του δήμου Ρόδου και του υπουργείου Εσωτερικών για τη λειτουργία των προγραμμάτων; Αυτές οι δομές δεν έχουν ημερομηνία λήξης γιατί πρόκειται, για δράσεις που είναι απαραίτητες. Θα πάψουν δηλαδή μετά το 2013 να υπάρχουν παιδιά και ηλικιωμένοι με ανάγκες;” αναρωτήθηκε χθες, ομιλώντας στους δημοσιογράφους, ο δήμαρχος Ροδίων.
Σύμφωνα με τον κ Χατζή Χατζηευθυμίου, η ευθύνη, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ανήκει στην Εργατική Εστία που στάθηκε συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις με συνέπεια να οδηγηθεί η κατάσταση σε αδιέξοδο και τελικά να σταματήσουν, να λειτουργούν τα κοινωνικά προγράμματα και οι απασχολούμενοι σε αυτά, να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.
“Οι άνθρωποι είναι στη λειτουργία τους απαράδεκτοι. Πέρασε ένας χρόνος, ο δήμος Ρόδου πλήρωσε όλες τις υποχρεώσεις του, έχει δεσμευμένη εγγυητική επιστολή και δεν έστειλαν ούτε ένα ευρώ. Η υποχρέωση τους, ήταν να καταβάλουν 472.000 ευρώ. Επιπλέον σταμάτησαν οι δομές αυτές να λειτουργούν υπό την εποπτεία της “Εργατικής Εστίας” και μεταφέρονται στην ΕΤΑ. Εμείς για να υπογράψουμε σύμβαση με το νέο φορέα, πρέπει να δώσουμε νέα εγγυητική επιστολή και δεν μπορούμε, να αποσύρουμε την προηγούμενη. Ο δήμος Ρόδου πραγματικά είναι σε αδιέξοδο, αφού βρίσκεται να έχει 100.000 ευρώ σε εγγυητικές επιστολές και να μην λειτουργούν, οι κοινωνικές του δομές, ενώ οι εργαζόμενοι κάνουν επίσχεση εργασίας. Έχουμε κάνει τα πάντα, τα πληρώσαμε όλα και δεν μπορούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες σε αυτούς που τις έχουν ανάγκη”, τόνισε, φανερά ενοχλημένος ο κ Χατζής Χατζηευθυμίου, με την τροπή που πήρε η υπόθεση αυτή.
Συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζομένων, στις κοινωνικές δομές, είχε προχθές και ο εκτελών χρέη προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κάλλιστος Διακογεωργίου. Επρόκειτο μάλιστα το θέμα αυτό, να συζητηθεί εκτός ημερησίας διατάξεως στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που ήταν προγραμματισμένη για χθες το βράδυ.
Αποπομπές στελεχών
Ο δήμαρχος Ροδίων ήταν φειδωλός στις δηλώσεις του όταν κλήθηκε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους απομάκρυνε από τη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΡ τον κ Μιχάλη Παναγιώτου. Δεν θέλησε δηλαδή να παραδεχθεί, πως ένας εκ των στενών του συνεργατών έφθασε στο σημείο να είναι ο άνθρωπος που τον παρακινούσε να “παραδώσει τα όπλα” λίγο πριν την κρίσιμη μάχη των εκλογών.
“Ο κ. Παναγιώτου θα πολιτευθεί με άλλη παράταξη, Θεώρησα ότι είναι ορθό να μην είναι σε μια θέση, από την οποία θα είχε πολιτικά οφέλη. Θέλω να μείνουν τα πράγματα όπως έχουν. Όποιος θέλει να πολιτευθεί με έναν άλλο συνδυασμό μπορεί να το πράξει από τη στιγμή που δεν κατέρχομαι εγώ. Του έστειλα επιστολή και του ζητώ την παραίτησή του. Θα είναι και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Δεν θέλω να μπω σε ονοματολογία”, περιορίστηκε να πει ο δήμαρχος που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κρατήσει ο ίδιος, την προεδρία της ΔΕΥΑΡ.
“Ευχαριστώ το Ροδιακό λαό για τη βοήθεια και τη στήριξη που μου παρείχε από το 2006. Και εγώ πιστεύω πως τίμησα τη ψήφο του”, τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ροδίων.
Ο κ. Χατζηευθυμίου ανακοίνωσε επίσης την απόφαση του να τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου της ΡΟΔΑ ο κ Σωτήρης Σωτηράκης. Για την θέση του προέδρου του ΔΟΝΑ ο δήμαρχος Ροδίων, δεν είχε οριστικοποιήσει την απόφαση του μέχρι χθες το μεσημέρι.
.













