Την παρέμβαση του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προκάλεσε έγγραφη αναφορά – καταγγελία καθηγήτριας φυσικής σε βάρος της διοίκησης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.
Η Αρχή ζητεί με σχετικό της έγγραφο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου έγγραφα και στοιχεία για τη σύνταξη έκθεσης ελέγχου και την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών της εκπαιδευτικού αναφορικά με τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Δωδεκανήσου.
Συγκεκριμένα, η εκπαιδευτικός ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου του έτους 2009 κατήγγειλε ότι στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου παρατηρούνται φαινόμενα κακοδιοίκησης, διαφθοράς και αδιαφανών διαδικασιών, όσον αφορά τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στην περιφέρεια της αρμοδιότητάς της.
Μεταξύ άλλων η εκπαιδευτικός αναφέρει ότι δεν εκτελούνται σχετικές εντολές της προϊσταμένης Αρχής της παραπάνω Διεύθυνσης, παρατηρούνται δε προβλήματα στην πρωτοκόλληση αιτήσεων και δη δεν ακολουθείται η σειρά εισόδου, ενώ δίδονται οι ίδιοι αριθμοί πρωτοκόλλου σε διαφορετικά έγγραφα.
Ταυτόχρονα καταγγέλλει ότι δεν της χορηγήθηκαν εμπρόθεσμα – επικαλούμενη μάλιστα και σχετική γνωμοδότηση της Ανεξάρτητης Αρχής του “Συνηγόρου του Πολίτη” – αντίγραφα εγγράφων και λοιπά στοιχεία, που έχει ζητήσει εγγράφως από την εν λόγω υπηρεσία, ενώ αναφέρει πως όσα έγγραφα της χορηγήθηκαν, τα έλαβε με μεγάλη καθυστέρηση.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/elegchos-apo-epitheorites-dimosias-diikisis-sti-defterovathmia-ekpedefsi-dodekanisou/













