Στη δικαιοσύνη ετοιμάζεται να προσφύγει ο Δήμος Καρπάθου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση στελεχών του υπουργείου Ναυτιλίας να εγκρίνουν την επισκευή προβλήτα.
Η απάντηση που έδωσε στέλεχος του υπουργείου στο αίτημα του Δήμου για την υλοποίηση του έργου εξόργισε συγκεκριμένα τον δήμαρχο κ. Μιχάλη Χανιώτη που αποφάσισε να μην μείνει μόνο στις καταγγελίες αλλά να ζητήσει την παρέμβαση των δικαστικών αρχών.
“Ο προβλήτας, θεωρούμε πως είναι επικίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των επιβατών. Δεν μπορεί να μην δίνονται οι εγκρίσεις για να εκτελεσθούν οι απαραίτητες εργασίες”, δήλωσε ο δήμαρχος Καρπάθου κ. Μιχάλης Χανιώτης.
“Εδώ και δεκαετίες δεν έχουν γίνει μεγάλες παρεμβάσεις στο λιμάνι. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια και εκπονήσαμε τη σχετική μελέτη για να γίνει επισκευή στον προβλήτα που είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Επιχειρήσαμε να κάνουμε τη δημοπράτηση του έργου. Δυστυχώς δεν μας δόθηκε η έγκριση”, εξήγησε ο κ. Χανιώτης.
Ο δήμαρχος Καρπάθου τόνισε πως το νησί του είναι ο τρίτος τουριστικός προορισμός στα Δωδεκάνησα γεγονός που σημαίνει πως θα πρέπει να διαθέτει σωστές υποδομές για την εξυπηρέτηση των Ελλήνων και των ξένων επισκεπτών.
“Να μην διαφεύγει σε κανένα πως η Κάρπαθος είναι ο τρίτος τουριστικός προορισμός στο νομό μας. Επισημαίνω ακόμη πως το έτος 2012 αυξήθηκε η κίνηση των αυτοκινήτων και των επιβατών στην περιοχή μας. Δεν μπορεί ο προβλήτας στο λιμάνι να είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση”, δήλωσε ο κ. Μιχάλης Χανιώτης και τόνισε πως δεν μπορεί να μην γίνει η ασφαλτόστρωση.
“Αντί να δώσουν την έγκριση, μας ζήτησαν να αποτυπώσουμε τις λακούβες και να τις γεμίσουμε με άσφαλτο! Μας τόνισαν δε ότι θα πρέπει να κάνουμε… οικονομία”, τόνισε οργισμένος ο δήμαρχος Καρπάθου.
Ο κ. Χανιώτης ζήτησε να κοινοποιηθούν στο Δήμο Καρπάθου όλα τα έγγραφα που εστάλησαν στο υπουργείο Ναυτιλίας από το Λιμενικό Ταμείο για το θέμα αυτό.
“Θα εισηγηθώ στο δημοτικό συμβούλιο Καρπάθου να μηνύσει κάθε υπεύθυνο για όλους τους κινδύνους που απειλούν τους επιβάτες και γιατί θίγεται η οικονομία του τόπου μας από την ιστορία αυτή. Δεν θα είναι δύσκολο να λάβουμε για το θέμα αυτό μια ομόφωνη απόφαση”, δήλωσε ο κ. Χανιώτης και εξέφρασε υπόνοιες πως υπάρχει σκοπιμότητα.
“Θεωρώ πως υπάρχει σκοπιμότητα σε αυτό που γίνεται. Δεν δικαιολογείται υπηρεσιακός παράγοντας να αντιδρά έτσι σε μια πρόταση για την εκτέλεση ενός απλού έργου που θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα και δεν θα επιβαρύνει το υπουργείο του”, δήλωσε ο κ. Χανιώτης.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κατέβαλαν προσπάθειες για να πεισθούν οι αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας και να δώσουν τις εγκρίσεις που απαιτούνται, για να προχωρήσει το έργο.
“Παρά τις προσπάθειες που έγιναν ο προϊστάμενος της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΥΕΝ αρνήθηκε να δώσει έγκριση, επικαλούμενος την οικονομική κρίση και ζήτησε να γίνει τυπική αποκατάσταση των λακούβων”, εξήγησε η προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Λιμενικού Ταμείου κ. Μαρίκα Δεληγιάννη.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/den-epitrepoun-sto-dimo-karpathou-asfaltostrosi-sto-limani/















