Την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης µε περιοριστικούς όρους δύο κατοίκων των Αθηνών και συγκεκριµένα µιας 51χρονης και του 32χρονου γιου της, που κατηγορούνται για κακουργηµατική εκβίαση και σύσταση εγκληµατικής οργάνωσης, αποφάσισε με το υπ’ αριθμ. 80/2013 βούλευμα, που εξέδωσε χθες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Το δικαστικό συμβούλιο κάνοντας καθ’ ολοκληρίαν δεκτή την εισήγηση του Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Ι. Μητσιόπουλου, έκρινε ότι δεν είναι απαραίτηση η προσωρινή τους κράτηση και αποφάσισε την αντικατάστασή της µε τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηµατικής εγγύησης 10.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου τους από τη χώρα και της εµφάνισής τους δύο φορές κάθε µήνα στο αστυνοµικό τµήµα του τόπου κατοικίας τους.
Για την ίδια υπόθεση έχει αφεθεί ελεύθερος µε τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηµατικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της εµφάνισής του την 1η και 15η µέρα κάθε µήνα στο αστυνοµικό τµήµα του τόπου κατοικίας του, ένας 46χρονος, κάτοικος Αθηνών, συγκατηγορούµενός τους, τους περιοριστικούς όρους του οποίου διατηρεί το δικαστικό συμβούλιο.
Εκρινε παραπέρα ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος των τριών κατηγορουμένων για τις πράξεις της εκβίασης από κοινού κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ’ εξακολούθηση, της απλής συνέργειας στην ανωτέρω πράξη και της εγκληματική οργάνωσης.
Όπως απεκάλυψε η “δ”, η δικαστική έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε µετά από καταγγελία µιας επιχειρηµατία, που δραστηριοποιείται από πολλών ετών στον τουριστικό κλάδο, στα Δωδεκάνησα. Η επιχειρηµατίας κατήγγειλε ότι υπέκυψε σε εκβίαση των κατηγορούµενων ότι επρόκειτο να δηµοσιοποιηθούν στο διαδίκτυο βιντεοσκοπηµένα πλάνα από εξωσυζυγική ερωτική σχέση της.
Διατείνεται ότι το κύκλωµα που κατήγγειλε χρησιµοποίησε επιταγές που η ίδια παρέδωσε εκβιαζόµενη για να µην δηµοσιοποιηθεί το βίντεο µε τον παράνοµο δεσµό της, για την έκδοση διαταγής πληρωµής, παρουσιάζοντας ψευδώς ότι οι επιταγές αυτές προέρχονται από δάνειο.
Σύµφωνα µε το κατηγορητήριο που έχει σχηµατιστεί σε βάρος των τριών κατηγορούµενων αυτοί φέρονται συνοπτικά να συγκρότησαν εγκληµατική οργάνωση, η οποία έδρασε µε διάρκεια στην Αθήνα και τη Ρόδο κατά το έτος 2011 και ειδικότερα από το µήνα Σεπτέµβριο του έτους αυτού τουλάχιστον και µέχρι τον Απρίλιο του 2013, µε σκοπό την τέλεση στο πλαίσιο της οργάνωσης αυτής του κακουργήµατος της εκβίασης, που τελέσθηκε, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελµα και κατά συνήθεια.
Αρχηγός φέρεται να είναι η 51χρονη η οποία συνέλεγε τις κατάλληλες πληροφορίες και συνεργοί ο γιος της και ο σύντροφός της. Ο 32χρονος φέρεται εντός του µηνός Σεπτεµβρίου 2011 να εµφανίστηκε ως δήθεν ελληνοϊταλός µε τα στοιχεία «Τζούλιαν Κέι» και να απείλησε την 64χρονη, ότι θα απήγαγε το γιο της και ότι θα σκότωνε την κόρη της και τα εγγόνια της, υποδηλώνοντας από τις εκφράσεις του ότι ανήκει στην ιταλική «µαφία». Προφασίστηκε επίσης ότι διέθετε οπτικοακουστικό υλικό από ερωτικές της συνευρέσεις µε τον εκτός γάµου εραστή της, ότι είχε πρόθεση να αναρτήσει το βίντεο στο διαδίκτυο. Φέρεται επιπλέον σε µια από τις συναντήσεις του µε την 64χρονη να της επέδειξε όπλο, που έφερε σε εσωτερική τσέπη του σακακιού του, απειλώντας τη ζωή της. Οι κατηγορούµενοι φέρονται να την εξανάγκασαν στην καταβολή σε µετρητά και σε επιταγές ποσού 480.000 ευρώ περίπου. Φέρονται επίσης να της πήραν έναντι εξόφλησης επιταγών και συναλλαγµατικών που δεν είχαν εξοφληθεί ένα αυτοκίνητο µάρκας Mercedes και χρυσά κοσµήµατα.
Η 51χρονη υποστήριξε ότι τα 480.000 ευρώ που φέρεται να είχε δανειστεί προέρχονται από την εργασία της ενώ 200.000 ευρώ είχε δανειστεί από έναν φίλο της µε τον οποίο είχε ερωτική σχέση για να βοηθήσει την 64χρονη.
Ισχυρίστηκε µάλιστα ότι η 64χρονη είχε δανειστεί τα χρήµατα για να καλύψει ένα οµολογιακό δάνειο από την πώληση ακινήτου της. Ο 32χρονος κατέθεσε ότι η 64χρονη ήταν φίλη της µητέρας του και επειδή έχει φίλους στο νησί, όποτε ερχόταν την επισκεπτόταν. Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι πλην της 64χρονης τρεις εργαζόµενοι στο ξενοδοχείο ανέφεραν ότι όταν µετέβαινε στην επιχείρησή της παρουσιαζόταν ως «Τζούλιαν», είπε ότι κάποια στιγµή η 64χρονη τους είχε πει ότι µοιάζει µε έναν ηθοποιό. Αρνήθηκε ότι οπλοφορεί και κατέθεσε ότι δεν γνωρίζει λεπτοµέρειες για τις οικονοµικές διαφορές της µητέρας του µε την 64χρονη.
Ο 46χρονος αρνήθηκε την κατηγορία. Κατέθεσε ότι είναι φίλος της 51χρονης και ότι συνεργαζόταν µε την 64χρονη και µε συγγενικό της πρόσωπο.
Οι κατηγορούµενοι προσκόµισαν µάλιστα στον τακτικό Ανακριτή και ιδιωτικό συµφωνητικό που υπέγραψαν µε την φερόµενη ως θύµα, την 24η Απριλίου 2013 για τη ρύθµιση της µεταξύ τους ένδικης διαφοράς.
Αναφορικά µε τις εγκλήσεις που αµφότερες υπέβαλαν και οι οποίες ήδη βρίσκονται στο στάδιο της ανακριτικής εξέτασης, υπόσχονται µε το συµφωνητικό πως άµεσα θα υποβάλουν και εγγράφως δηλώσεις-αναφορές ενώπιον του Εισαγγελέα Ρόδου, βάσει των οποίων αναγνωρίζουν την καθαρά αστική φύση της µεταξύ τους διαφοράς και επιβεβαιώνοντας πως οι ισχυρισµοί τους αποτελούν παρερµήνευση γεγονότων και περιστατικών ευρισκόµενες σε συναισθηµατική και ψυχολογική φόρτιση, µε αποτέλεσµα να επιθυµούν την παύση της ποινικής δίωξης των εµπλεκοµένων αµφοτέρων των πλευρών.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Ν. Παπαϊωάννου και Δ. Χατζηµιχάλη ενώ την πολιτική αγωγή εκπροσωπούν οι δικηγόροι κ.κ. Στ. Αλεξανδρής και Γ. Καραμιχάλης.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/anti-tis-prosorinis-kratisis-eleftheri-me-perioristikous-orous/














