ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28η Οκτωβρίου: Με πληρότητες πάνω από 85% τα αεροπλάνα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
✦ Σύνοψη ⌄
  • Οι Έλληνες επι­λέ­γουν αερο­πο­ρικά ταξίδια για την αργία της 28ης Οκτω­βρίου, με μέση πλη­ρό­τητα άνω του 85% σε πτήσεις εσω­τε­ρι­κού και εξω­τε­ρι­κού, παρά τις προει­δο­ποι­ή­σεις για ακρι­βό­τερα εισι­τή­ρια.
  • Η ζήτηση παρα­μέ­νει στα περυ­σινά επίπεδα, παρότι η αργία πέφτει Τετάρτη και περιο­ρί­ζει τις δυνα­τό­τη­τες για μεγα­λύ­τε­ρες απο­δρά­σεις. Οι διε­θνείς πτήσεις από τη Θεσ­σα­λο­νίκη εμφα­νί­ζουν πλη­ρό­τητα 93%, έναντι 90% από την Αθήνα, ενώ στα δρο­μο­λό­για εσω­τε­ρι­κού προς Αθήνα και Θεσ­σα­λο­νίκη φτάνει το 88%.
  • Στους δημο­φι­λείς προ­ο­ρι­σμούς της AEGEAN από την Αθήνα συγκα­τα­λέ­γο­νται το Γιε­ρε­βάν, η Μάλαγα, το Λου­ξεμ­βούργο, το Μιλάνο και η Στοκ­χόλμη. Από τη Θεσ­σα­λο­νίκη ξεχω­ρί­ζουν οι Βρυ­ξέλ­λες, η Λάρνακα, η Βαρ­κε­λώνη, το Μόναχο και η Ζυρίχη.
  • Οι ταξι­διώ­τες ανα­ζη­τούν τόσο ευρω­παϊ­κές πόλεις όσο και ελλη­νικά νησιά, με τη SKY express να κατα­γρά­φει ισχυρή ζήτηση για προ­ο­ρι­σμούς στην Ισπανία και την Ιταλία.

Ψήφο εμπι­στο­σύ­νης στα αερο­πο­ρικά ταξίδια δίνουν οι Έλληνες και για την αργία της 28ης Οκτω­βρίου, παρά τις προει­δο­ποι­ή­σεις για ακρι­βό­τερα εισι­τή­ρια, όπως αυτές που δια­τύ­πωσε μόλις την περα­σμένη εβδο­μάδα ο επι­κε­φα­λής της μεγα­λύ­τε­ρης ευρω­παϊ­κής αερο­πο­ρι­κής χαμηλού κόστους Ryanair.

Εν όψει της πρώτης αργίας μετά τις καλο­και­ρι­νές δια­κο­πές, η μέση πλη­ρό­τητα των πτήσεων ξεπερνά το 85% τόσο στο δίκτυο εσω­τε­ρι­κού όσο και στο εξω­τε­ρικό, ενώ σε ορι­σμένα δρο­μο­λό­για τα ποσοστά ξεπερ­νούν ακόμη και το 90%. Μάλιστα, η αερο­πο­ρική κίνηση δια­τη­ρεί­ται στα περυ­σινά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι εφέτος η 28η Οκτω­βρίου πέφτει Τετάρτη, περιο­ρί­ζο­ντας τις δυνα­τό­τη­τες για μια μεγα­λύ­τε­ρης διάρ­κειας από­δραση. Η εικόνα επι­βε­βαιώ­νει την ανθε­κτι­κό­τητα της ζήτησης για αερο­πο­ρικά ταξίδια, ακόμη και σε μια περίοδο κατά την οποία το κόστος μετα­κί­νη­σης παρα­μέ­νει βασικός παρά­γο­ντας για τον προ­γραμ­μα­τι­σμό των απο­δρά­σεων, όπως δια­πι­στώ­νουν οι δύο εγχώ­ριες αερο­πο­ρι­κές, AEGEAN και SKY express.

Από τις ευρω­παϊ­κές πρω­τεύ­ου­σες και δημο­φι­λείς πόλεις του εξω­τε­ρι­κού μέχρι τα ελλη­νικά νησιά, οι ταξι­διώ­τες εξα­κο­λου­θούν να ανα­ζη­τούν ευκαι­ρίες για ολι­γο­ή­με­ρες δια­κο­πές, με τις πτήσεις εξω­τε­ρι­κού από τη Θεσ­σα­λο­νίκη– λόγω και της αργίας του Αγίου Δημη­τρίου σήμερα 26 Οκτω­βρίου– να εμφα­νί­ζουν τη μεγα­λύ­τερη ζήτηση, κατα­γρά­φο­ντας μέση πλη­ρό­τητα 93%, έναντι 90% για τα διεθνή δρο­μο­λό­για από την Αθήνα. Στο δίκτυο εσω­τε­ρι­κού, οι μεγα­λύ­τε­ρες πλη­ρό­τη­τες σημειώ­νο­νται στα δρο­μο­λό­για προς Αθήνα και Θεσ­σα­λο­νίκη, όπου ο δείκτης αγγίζει το 88%. Μάλιστα, η 23η Οκτω­βρίου συγκέ­ντρωσε τη μεγα­λύ­τερη δυνα­μική στο δίκτυο εσω­τε­ρι­κού, ιδιαί­τερα από Θεσ­σα­λο­νίκη, ενώ στο δίκτυο εξω­τε­ρι­κού, η αιχμή της κίνησης, πέραν του Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κου 24-25 Οκτω­βρίου, είναι, όπως είναι εύλογο και την 28η Οκτω­βρίου για όσους επι­στρέ­φουν.

Με βάση τα στοι­χεία από τη μεγα­λύ­τερη εγχώρια αερο­πο­ρική, την AEGEAN, οι τοπ 5 προ­ο­ρι­σμοί στο δίκτυο εξω­τε­ρι­κού από την Αθήνα περι­λαμ­βά­νει και λιγό­τερο… παρα­δο­σια­κούς προ­ο­ρι­σμους όπως το Γιε­ρε­βάν και η Μάλαγα που είναι μάλιστα και οι πλέον δημο­φι­λείς με βάση τις κρα­τή­σεις της αερο­πο­ρι­κής και ακο­λου­θούν το Λου­ξεμ­βούργο, το Μιλάνο και η Στοκ­χόλμη. Η κίνηση κατα­γρά­φε­ται στα ίδια επίπεδα σε σχέση με την αντί­στοιχη περυ­σινή περίοδο, παρά το γεγονός ότι φέτος η αργία της 28ης Οκτω­βρίου «πέφτει» Τετάρτη, έναντι Τρίτης το 2025, η οποία προ­σέ­φερε ευνοϊ­κό­τε­ρες συν­θή­κες για τη δια­μόρ­φωση μίας πιο διευ­ρυ­μέ­νης διάρ­κειας από­δραση, όπως δια­πι­στώ­νε­ται από την εται­ρεία. Στο δίκτυο εσω­τε­ρι­κού, στους τοπ προ­ο­ρι­σμούς από και προς την Αθήνα περι­λαμ­βά­νο­νται αερο­δρο­μια σε νησιά όπως αυτό της Σητείας στην Κρήτη, στα Κύθηρα, την Ικαρία, τη Λέρο και την Κάρπαθο. Από τη συμπρω­τεύ­ουσα αντί­στοιχα οι τοπ προ­ο­ρι­σμοί στο δίκτυο εξω­τε­ρι­κού είναι οι Βρυ­ξέλ­λες, η Λάρνακα, η Βαρ­κε­λώνη, το Μόναχο και η Ζυρίχη, ενώ στο εσω­τε­ρικό η Μυτι­λήνη, το Ηρά­κλειο, η Κως, η Λήμνος και η Καλα­μάτα.

Ισπανία και Ιταλία κυριαρ­χούν στο δίκτυο εξω­τε­ρι­κού της έτερης εγχώ­ριας αερο­πο­ρι­κής, της SKY express για το τρι­ή­μερο της 28ης Οκτω­βρίου 2026: Βαρ­κε­λώνη, Ρώμη και Μαδρίτη είναι στο τοπ των κρα­τή­σεων για την εται­ρεία, ενώ ακο­λου­θούν προ­ο­ρι­σμοί της Γερ­μα­νίας -Βερολίνο και Αμβούργο.

Στους προ­ο­ρι­σμούς του εσω­τε­ρι­κού, η αερο­πο­ρική κατα­γρά­φει υψηλές κρα­τή­σεις σε πιο κλα­σι­κούς προ­ο­ρι­σμούς όπως η Ρόδος και η Σαντο­ρίνη, ενώ τα Χανιά και το Ηρά­κλειο στην Κρήτη ακο­λου­θούν με τη Μυτι­λήνη να συμπλη­ρώ­νει το τοπ 5.

Πηγή: newmoney.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.