Τροπολογία πρόκειται να κατατεθεί σύντομα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να τακτοποιηθεί το θέμα που έχει πυροδοτήσει κριτική προς την κυβέρνηση αφού τα μέχρι σήμερα οικόπεδα μετατρέπονται σε χωράφια.
«Μέσα στον Ιούνιο θα κατατεθεί τροπολογία από τον Υπουργό κ. Παπασταύρου που θα τακτοποιήσει το ζήτημα αυτό μέχρι να ολοκληρωθούν τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια», δήλωσε. «Έχετε δίκιο, δεν μπορούμε από τη μια να ψάχνουμε λύσεις για το στεγαστικό που είναι έντονο και από την άλλη να δημιουργούμε τέτοια προβλήματα. Η τροπολογία θα κατατεθεί μέχρι 10 Μαΐου για να δώσει κάποιες επεξηγήσεις και για την καλύτερη λειτουργία της διαδικασίας, και να πάρει μπροστά η αγορά και να υπάρξει μια ηρεμία και μια ασφάλεια θα έλεγα στον κόσμο που ανησυχεί, και ανησυχεί για όλα αυτά τα δεδομένα. Ελπίζω στα επόμενα δύο-τρία χρόνια να έχουν ολοκληρωθεί τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια που θα δίνουν οριστικές λύσεις».
Στο ερώτημα «για τις σχέσεις δήμου Ρόδου και Περιφέρειας» μετά τα τελευταία συμβάντα, ο κ Παππάς διπλωματικά αλλά με ευκρίνεια (θυμήθηκε ακόμη και τον Καλλικράτη και του έριξε ευθύνες!) στήριξε την Περιφέρεια και έριξε το άδικο όχι ακριβώς στο δημαρχείο, δηλαδή τον δήμαρχο αλλά λίγο παραπέρα, σε άλλο κτίριο…
«Εγώ είμαι άνθρωπος των συνενώσεων, των συνεργασιών και θεωρώ πάντα ότι μέσα από αυτές τις διαδικασίες έχουμε καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Θα ωριμάσουμε όλοι, θα αναφέρουμε όλοι τη θέση μας και νομίζω πως θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό που ενδιαφέρει εμένα, και κάνω, είναι να δουλεύω για τα νησιά μας, για τα μικρά, μεσαία και μεγάλα, για τη Ρόδο μας, πέρα και πάνω των προσώπων και των πραγμάτων. Αυτό που ενδιαφέρει εμένα είναι να επαναφέρω την κανονικότητα στα νησιά μας. Και το άδικο φαίνεται. Δεν είναι ανάγκη να το φωτογραφήσω εγώ ή να το αποδεχθώ εγώ. Θεωρώ και όλοι θα αντιληφθούμε τις διαδικασίες και όλοι θα καταλάβουμε τους ρόλους μας. Μπορεί να μην είναι στα κτίρια. Μπορεί να είναι σε κάποια άλλα παραπέρα κτίρια. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι τις ρόλους μας και τις θέσεις μας. Να ξέρουμε μέχρι πού πρέπει να μιλάμε και πόσο πρέπει να μιλάμε και γιατί πρέπει να μιλάμε, και καλό θα είναι πολλές φορές να μην μιλάμε. Να αντιληφθούν τη θέση τους και να λειτουργήσουν για το καλό των νησιών μας από τη θέση
που τους έχει δοθεί και να εργαστούν για την τοπική κοινωνία».