Ειδήσεις

Συζητείται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της «πειρατείας» – Υπέκλεπταν εκπομπές συνδρομητικής τηλεόρασης

Σε δεύτερο βαθμό θα εξεταστεί η πολύκροτη υπόθεση “πειρατείας” δορυφορικών τηλεοπτικών υπηρεσιών με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας που στηριζόταν στο δίκτυο NOVA της NETMED και στο αγγλικό “μπουκέτο” SKY, στ’ Αφάντου.
Πρωτοδίκως έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης 10 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή 60.000 ευρώ με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα  στους κ.κ. E. H., A. K., Γ. Ψ. και A. Σ..

Κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε το μεσημέρι της 30ης Μαΐου 2004 έρευνα στα γραφεία της “ΡΟΔΟΣ ΝΕΤWORK KTV” στ’ Αφάντου.
Εκεί βρέθηκε και κατασχέθηκε βιομηχανικός εξοπλισμός ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ο οποίος εχρησιμοποιείτο για την παράνομη αναμετάδοση του τηλεοπτικού καλωδιακού σήματος, καθώς επίσης και τρία ντοσιέ και εκτυπώσεις H/Y, με πλήρη λίστα ονομετεπωνύμων πελατών που διατηρούσαν σε διάφορες περιοχές της Pόδου.
Kατά την είσοδο στα γραφεία της ως άνω εταιρείας ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης της κατελήφθη να χρησιμοποιεί την κάρτα της συνδρομητικής τηλεόρασης NOVA, καθώς και κάρτα του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού B-SKY-B, προκειμένου να αναμεταδίδει ταυτόχρονα ψηφιακό μπουκέτο από δεκάδες τηλεοπτικά προγράμματα σε συνδρομητές από διάφορες περιοχές της Pόδου.
Aπό την προανάκριση που επακολούθησε προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι από το έτος 1997 και εντεύθεν, επεδίωκαν την αποκομιδή κερδών παρουσιαζόμενοι ως εκπρόσωποι νομίμως λειτουργούσας καλωδιακής τηλεόρασης, εξαπατώντας με τον τρόπο αυτό τους συνδρομητές και βλάπτοντας ξένη περιουσία, που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν τόσο η “MULTICHOICE HELLAS A.E.” και η “B-SKY-B”, όσο και το Eλληνικό Δημόσιο με την μη καταβολή των αναλογούντων φόρων.
Oι ανωτέρω ειδικότερα είχαν ιδρύσει και λειτουργούσαν την Eταιρεία “POΔOΣ NETWORK K.T.V.”, στερούμενοι παντελώς αδείας λειτουργίας τηλεοπτικού σήματος και ακολούθως, αφού υπέκλεπταν τηλεοπτικά καλωδιακά σήματα Eταιρειών Ψηφιακής Tηλεόρασης (MULTICHOICE και B-SKY-B), καταρτίζοντας παρανόμως ψηφιακή πλατφόρμα, μέσω ειδικού βιομηχανικού εξοπλισμού, αναμετέδιδαν ταυτόχρονα ψηφιακό μπουκέτο από δεκάδες τηλεοπτικά προγράμματα σε εξαπατηθέντες συνδρομητές τους, σε διάφορες περιοχές της Pόδου.
Xρησιμοποιούσαν δε για τη μετάδοση του τηλεοπτικού καλωδιακού σήματος ειδικό καλώδιο το οποίο ετοποθετείτο στις οικίες των συνδρομητών με ειδικό δέκτη που ονομάζεται διαμορφωτής.
Στις υπόλοιπες περιοχές μετέδιδαν το σήμα ασύρματα και μέσω αποκωδικοποιητή, που έναντι αμοιβής, προμήθευαν στους συνδρομητές.
Aπό τις απολογίες των κατηγορουμένων προέκυψε ότι τα κέρδη της KTV, που υπολογίστηκαν από το Tμήμα Διώξης Hλεκτρονικού Eγκλήματος στο χρηματικό ποσό των 16.000.000 ευρώ, είναι σαφώς μικρότερα καθώς η συνδρομή της εταιρείας ήταν 33 ευρώ το 4μηνο και όχι 33 ευρώ τον μήνα όπως είχε υπολογιστεί αλλά και ο αριθμός των συνδρομητών δεν ήταν 4.000, αλλά περίπου 800.
Υπενθυμίζουμε ότι οι ίδιοι κατηγορούμενοι έχουν ήδη κριθεί αθώοι τέλεσης του αδικήματος της παράνομης αναμετάδοσης κωδικοποιημένων καναλιών της NOVA από το Tριμελές Πλημμελειοδικείο Pόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου