ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με λάμψη και ταλέντο το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα στο σκάκι!

Μάκης Δούβαλης 1 λεπτό ανάγνωση
ΣΚΑΚΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Η 3η ημέρα του Παγκό­σμιου Σχο­λι­κού Πρω­τα­θλή­μα­τος της FIDE ξεκί­νησε με την Ανα­στά­σιμη Λει­τουρ­γία στο παρα­θα­λάσ­σιο εκκλη­σάκι της Πανα­γίας Φανε­ρω­μέ­νης δίπλα ακριβώς από το ξενο­δο­χείο των αγώνων Rodos Palace. Αθλητές, συνοδοί αλλά και όλα τα στελέχη της διορ­γά­νω­σης έλαβαν το Άγιο Φως, ευχή­θη­καν το «Χριστός Ανέστη» και επέ­στρε­ψαν στο ξενο­δο­χείο, όπου τους περί­μενε η καθιε­ρω­μένη σούπα. Από νωρίς το μεση­μέρι ξεκί­νησε το γλέντι στον κήπο του ξενο­δο­χείου, συνο­δεία ζωντα­νής ελλη­νι­κής μου­σι­κής και παρα­δο­σια­κού Πασχα­λι­νού τρα­πε­ζιού με ψητά αλλά και σιρο­πια­στά γλυκά.

Οι αγώνες ξεκί­νη­σαν – βάσει προ­γράμ­μα­τος και λόγω της ημέρας – στις 17.00. Εκπλή­ξεις και απρό­ο­πτα δεν υπήρξαν, σημειώ­θη­καν αρκετές ισο­πα­λίες, ειδικά στις πρώτες σκα­κιέ­ρες όλων των ηλι­κια­κών ομάδων και σίγουρα, θα χρεια­στούν άλλοι ένας με δυο γύροι ώστε να ξεχω­ρί­σουν τα φαβορί κάθε κατη­γο­ρίας. Παρόλα αυτά υπάρ­χουν παίκτες, σχεδόν σε κάθε κατη­γο­ρία, που δια­τη­ρούν το απόλυτο των νικών.

Μια ωραία ιδέα ματ βρήκε ο FM Edgar Mamedov ενάντια στον συμπα­τριώτη του από το Καζακ­στάν Islam Aiten στην κατη­γο­ρία U13. Δ

Από την ελλη­νική απο­στολή οι Γρη­γό­ρης Ταμιω­λά­κης (U09), Φίλιπ­πος Οικο­νο­μό­που­λος (U11), Ματ­θαίος Κων­στα­ντί­νος Καζάκης (U11), Δημή­τρης Παπαϊ­ω­άν­νου (U15) και η Ευαγ­γε­λία Σίσκου (U13) έκαναν το 3/3 ενώ αήτ­τη­τοι παρα­μέ­νουν και οι Σπύρος Χαρ­το­φύ­λα­κας (U15), Όλγα Βολάνη (U09), Μαριά­ντα Λάμπου (U11) με 2,5 /3 και η Γκου­τζούκη Κατε­ρίνα με 2/3. Τα πρω­τα­θλή­ματα απο­τε­λούν μια συν­διορ­γά­νωση του Σκα­κι­στι­κού Ομίλου «ΙΠΠΟΤΗΣ ΡΟΔΟΥ» με την Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου μέσω του Δημο­τι­κού Οργα­νι­σμού Πολι­τι­σμού και Αθλη­τι­σμού (ΔΟΠΑΡ) υπό την αιγίδα της Παγκό­σμιας Σκα­κι­στι­κής Ομο­σπον­δίας (FIDE) και της Ελλη­νι­κής Σκα­κι­στι­κής Ομο­σπον­δίας (ΕΣΟ).

Ευχα­ρι­στούμε θερμά τους χορη­γούς μας.

Για τη διευ­κό­λυνση των μετα­κι­νή­σεων, ο κ. Νίκος Ξενάκης (Ξενάκης Αυτο­κί­νητα) ως χορηγός ηλε­κτρο­κί­νη­σης παρα­χώ­ρησε 3 σύγ­χρονα αυτο­κί­νητα (ηλε­κτρικά – υβρι­δικά) καλύ­πτο­ντας τις ανάγκες για τις μετα­κι­νή­σεις των στε­λε­χών της διορ­γά­νω­σης. Μελισ­σο­κο­μική Δωδε­κα­νή­σου, J&D Rent a Car ,Rodos Palace Hotel, Ράδιο Ταξί Δια­γό­ρας, Λογι­στικό Γραφείο Παπα­δη­μη­τρίου και Συνερ­γά­τες (Παπα­δη­μη­τρίου Πανα­γιώ­της), AtHolidays, Καφέ Ωβέρνη & Εστια­τό­ριο Ρωμαίο, Τρό­παιον, Ωδείο Δωδε­κα­νή­σου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.