ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναβλήθηκε η εκδίκαση πτυχής υπόθεσης θετικού στον ΗΙV Ροδίτη κατηγορούμενου σε φρικιαστική υπόθεση

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΑ
Μέγεθος γραμμάτων

Απί­στευ­το το πε­ριε­χό­με­νο των μη­νυ­μά­των που απέ­στει­λε σε πρώην σύ­ντρο­φό του

Για την 10η Νο­εμ­βρί­ου 2023 ανα­βλή­θη­κε χθες από το Τρι­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο Ρόδου η εκ­δί­κα­ση υπό­θε­σης με κα­τη­γο­ρού­με­νο για εν­δο­οι­κο­γε­νεια­κή βία έναν 41χρονο ημε­δα­πό.

Πρό­κει­ται για πτυχή με­γα­λύ­τε­ρης υπο­θέ­σε­ως που εκ­κρε­μεί στο Μικτό Ορ­κω­τό Δι­κα­στή­ριο της Κω όπου ο 41χρο­νος, ορο­θε­τι­κός στο ιό του HIV είναι κα­τη­γο­ρού­με­νος για βια­σμό κατ’ εξα­κο­λού­θη­ση, για κα­τά­χρη­ση ανη­λί­κου που δεν συ­μπλή­ρω­σε τα 12 έτη κατ’ εξα­κο­λού­θη­ση και για σω­μα­τι­κή βλάβη αδύ­να­μων ατό­μων κατά συρ­ροή και κατ’ εξα­κο­λού­θη­ση, αδι­κή­μα­τα που φέ­ρο­νται ότι τε­λέ­σθη­καν στη Ρόδο από το έτος 2018 έως και τον Φε­βρουά­ριο του 2020.

Πρό­κει­ται για μια φρι­κια­στι­κή υπό­θε­ση για την οποία κα­ταγ­γέλ­θη­κε από την πρώην σύ­ζυ­γό του μη­τέ­ρα 5 παι­διών από δύο προη­γού­με­νους γά­μους η οποία απε­κά­λυ­ψε ενώ­πιον των παι­δο­ψυ­χο­λό­γων και κοι­νω­νι­κής λει­τουρ­γού, ότι κα­κο­ποιεί­το σω­μα­τι­κά η ίδια και τα παι­διά της, τόσο από τον πρώτο σύ­ζυ­γό της όσο και από τον με­τέ­πει­τα σύ­ντρο­φό της, και απο­κα­λύ­φθη­κε ότι αυτή η ιδα­νι­κή ει­κό­να οι­κο­γέ­νειας με τον κα­τη­γο­ρού­με­νο ότι κάθε άλλο παρά αλη­θι­νή ήταν και ότι ήταν απο­κύ­η­μα της προ­σπά­θειας της μη­τέ­ρας να μην απω­λέ­σει την επι­μέ­λεια των παι­διών.

Ο ίδιος κα­τη­γο­ρού­με­νος έχει κρι­θεί, όπως έγρα­ψε η «δη­μο­κρα­τι­κή», προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νος μετά την απο­λο­γία του, με ομό­φω­νη από­φα­ση του τα­κτι­κού Ανα­κρι­τή και της Ει­σαγ­γε­λέ­ως Υπη­ρε­σί­ας Ρόδου, μετά από μή­νυ­ση μιας άλλης γυ­ναί­κας και συ­γκε­κρι­μέ­να μιας 50χρο­νης πρώην συ­ντρό­φου του, για τις πρά­ξεις της βα­ριάς σκο­πού­με­νης ή μη σω­μα­τι­κής βλά­βης σε βάρος συ­ντρό­φου, της σω­μα­τι­κής βλά­βης ελα­φρά με συ­νε­χή συ­μπε­ρι­φο­ρά κατ’ εξα­κο­λού­θη­ση σε βάρος συ­ντρό­φου και της απει­λής σε βάρος συ­ντρό­φου κατά τη διάρ­κεια της συμ­βί­ω­σης και για πα­ρά­βα­ση μέ­τρων για την πρό­λη­ψη ασθε­νειών.

Φέ­ρε­ται ει­δι­κό­τε­ρα πως ενώ γνώ­ρι­ζε ήδη από το έτος 2003-2004 ότι ήταν φο­ρέ­ας της μο­λυ­σμα­τι­κής νόσου, εντού­τοις ου­δέ­πο­τε την ενη­μέ­ρω­σε.

Η 50χρονη, κα­τήγ­γει­λε την 24η Αυ­γού­στου 2022 στην Υπο­διεύ­θυν­ση Ασφα­λεί­ας Ρόδου, ότι της με­τέ­δω­σε σκό­πι­μα την νόσο. Κα­τέ­θε­σε ακόμη ότι ήταν κα­κο­ποι­η­τι­κός και εκ­δι­κη­τι­κός.

Απο­λο­γού­με­νος ενώ­πιον του κ. Ανα­κρι­τή ισχυ­ρί­στη­κε ότι η 50χρονη γνώ­ρι­ζε ότι ήταν θε­τι­κός από την αρχή της σχέ­σης τους και το απο­δέ­χτη­κε.

Μά­λι­στα, επε­σή­μα­νε ότι «δεν του έκοψε» να ζη­τή­σει από την 50χρονη όπως και την πρώην σύ­ζυ­γό του να υπο­γρά­ψουν μια υπεύ­θυ­νη δή­λω­ση!!

Ισχυ­ρί­στη­κε ακόμη ότι είχαν επα­φές λαμ­βά­νο­ντας προ­φυ­λά­ξεις και ότι εκεί­νη του ζή­τη­σε να στα­μα­τή­σουν την χρήση προ­φυ­λα­κτι­κού!!

Ανα­φέρ­θη­κε και σε μη­νύ­μα­τα που της είχε απο­στεί­λει:

– «Θα πλη­ρώ­σεις, να είσαι σί­γου­ρη. Καλώς ήρθες στο νέο κόσμο. Μη με ξα­να­ε­νο­χλή­σεις, τώρα πόνα και εσύ όπως και εγώ»

-«Οταν θα κα­τα­λά­βεις, θα είναι αργά, αλλά θα χα­χα­νί­ζω εγώ στο τέλος»

-«Εχεις με­γά­λο Γολ­γο­θά, εσύ θα έχεις κάτι δια­φο­ρε­τι­κό». «Τώρα πρέ­πει να κλαί­με και οι δυο. Θέ­λεις δεν θέ­λεις, τώρα είναι πολύ αργά. Είναι πολύ άδι­κος ο Θεός»

-«Δεν θα φταίω εγώ. Έχεις με­γά­λο Γολ­γο­θά μπρο­στά σου και εσύ και εγώ. Θα με πά­ρεις ξανά, μόνο όταν θα μου πεις «έχου­με με­γά­λο Γολ­γο­θά, είχες δίκιο»

Ισχυ­ρί­στη­κε ότι οι φρά­σεις αυτές είναι δικές του και τις απηύ­θυ­νε πάνω στον πα­νι­κό του ενώ χώ­ρι­σαν και ανα­φε­ρό­ταν σε οι­κο­νο­μι­κό γολ­γο­θά, λόγω των οι­κο­νο­μι­κών προ­βλη­μά­των της επι­χεί­ρη­σής τους.

Με τη φράση «νέος κό­σμος» εν­νο­ού­σε, όπως είπε, τον κόσμο μας, αυτόν που ζούμε, όπου την κα­λω­σό­ρι­σε, εν­νο­ώ­ντας τα οι­κο­νο­μι­κά, γιατί όταν της ζή­τη­σε να πλη­ρώ­σει και αυτή, αυτή αρ­νή­θη­κε.

Ως συ­νή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σής του πα­ρί­στα­ται η κ. Μαρία Κα­ρα­ο­λά­νη και ως συ­νή­γο­ρος για την υπο­στή­ρι­ξη της κα­τη­γο­ρί­ας η κ. Μαρία Κρι­κο­πού­λου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.