ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Με περισσότερες από 100 φωτογραφίες του πλούσιου βυθού του Νοτίου Αιγαίου ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Υποβρύχιας Φωτογραφίας της Περιφέρειας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Υποβρύχια Φωτογραφία

Με ιδιαί­τερη επι­τυ­χία και αρκετές συμ­με­το­χές ολο­κλη­ρώ­θηκε ο δια­γω­νι­σμός υπο­βρύ­χιας φωτο­γρα­φίας της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της ΑΝΔΙΚΑΤ (www.andikat.eu), πράξης που στο­χεύει στην ανά­πτυξη δικτύου κατα­δύ­σεων σε θαλάσ­σιες περιο­χές της Ελλάδας και της Κύπρου ως εργα­λείο προ­στα­σίας του θαλάσ­σιου περι­βάλ­λο­ντος, δια­φύ­λα­ξης της φυσικής και πολι­τι­στι­κής κλη­ρο­νο­μιάς και ευαι­σθη­το­ποί­η­σης των πολιτών.

 

Περισ­σό­τε­ρες από 100 φωτο­γρα­φίες μέσω 21 συμ­με­το­χών στην κατη­γο­ρία “Ευρυ­γώ­νια (wide-angle)” και 15 συμ­με­το­χών στην κατη­γο­ρία “Μάκρο (macro)” υπο­βλή­θη­καν από ερα­σι­τέ­χνες δύτες-φωτογράφους, οι οποίες, απει­κο­νί­ζο­ντας τον πλούσιο βυθό των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, ανα­δει­κνύ­ουν την ομορφιά και τη μονα­δική βιο­ποι­κι­λό­τητα των θαλάσ­σιων οικο­συ­στη­μά­των του.

Οι φωτο­γρα­φίες αξιο­λο­γή­θη­καν ανώνυμα από τριμελή κριτική επι­τροπή και δια­κρί­θη­καν:

Στην κατη­γο­ρία “Ευρυ­γώ­νια”, η φωτο­γρα­φία του Γιώργου Ρηγού­τσου και στην κατη­γο­ρία “Μάκρο”, η φωτο­γρα­φία του Αντώνη Καρα­γιάννη, οι οποίοι κέρ­δι­σαν τα βραβεία του δια­γω­νι­σμού, από μια υπο­βρύ­χια, επαγ­γελ­μα­τική κάμερα GoPro Hero11, σύμφωνα και με την πρό­σκληση του δια­γω­νι­σμού.

 

Ο Αντώνης Καρα­γιάν­νης περι­γρά­φει τη φωτο­γρα­φία με την οποία δια­κρί­θηκε: «To Nudibranch είναι ένα είδος θαλάσ­σιου γαστε­ρό­πο­δου. Η φωτο­γρα­φία τρα­βή­χτηκε μέρα, στα 12 μέτρα βάθος δίπλα σε ναυάγιο στο Πλημ­μύρι, νότια της Ρόδου. Η φωτο­γρα­φική μηχανή που χρη­σι­μο­ποι­ή­θηκε είναι η Olympus TG-6 compact, με θήκη κατάλ­ληλη για υπο­βρύ­χια φωτο­γρα­φία και εξω­τε­ρικό φλας».

 

Αντί­στοιχα, ο Γιώργος Ρηγού­τσος, νικητής της άλλης κατη­γο­ρίας ανα­φέ­ρει για τη φωτο­γρα­φία που του χάρισε το βραβείο: «Βορειο­α­να­το­λικά της Σύρου στην περιοχή με το τοπω­νύ­μιο Πρίονας συνα­ντάμε υπο­βρύ­χια σπη­λαιώδη περά­σματα με ενδια­φέ­ρουσα γεω­με­τρία, πολύ­χρωμα σφου­γκά­ρια και μεγάλα ροφοειδή ψάρια. Το βάθος έως 28 μέτρα το κάνει ιδανικό για ερα­σι­τε­χνι­κές κατα­δύ­σεις ».

 

Η Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου ευχα­ρι­στεί και συγ­χαί­ρει όλους τους δια­γω­νι­ζό­με­νους που συμ­με­τεί­χαν. «Θα συνε­χί­σουμε τις δράσεις που προ­ά­γουν τον τομέα των κατα­δύ­σεων και συντε­λούν στην προ­στα­σία του βυθού, πολύ­τι­μου πόρου του πλούτου των νησιών μας, με δράσεις και προ­γράμ­ματα που

συμπε­ρι­λαμ­βά­νουν τους πολίτες και ενθαρ­ρύ­νουν τη δημιουρ­γι­κό­τητα», δήλωσε ο Χρήστος Μπάρδος, Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Πολι­τι­σμού

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.