Αθλητικά

Οι αριθμοί στο Παναθηηναϊκός- Κολοσσός!

Προερχόμενοι από νίκες Παναθηναϊκός και Κολοσσός θα τεθούν αντιμέτωποι (30/12, 15:45, ΕΡΤ3) για την 4η αγωνιστική της Basket League. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στην πρώτη μέρα του Οκτωβρίου και στην πρώτη υποχρέωση τους στη σεζόν, στον ημιτελικό του Super Cup με τον Παναθηναϊκό να φτάνει σε μία δύσκολη επικράτηση με 72-67 έχοντας ως πρώτους σκόρερ τον Ντέρικ Ουίλιαμς και τον Αρτούρας Γκουντάιτις με 14 πόντους για τον Κολοσσό ο Όσμπορν είχε 14 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες, μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον Άρη αφού επικράτησε εντός έδρας του Λαυρίου και εκτός έδρας του Ιωνικού. Βρίσκεται εν αναμονή της πρώτης εμφάνισης του Ντουέιν Μπέικον που είναι η τελευταία προσθήκη στο ρόστερ του.
Ο Κολοσσός άνοιξε λογαριασμό το περασμένο Σάββατο με την επικράτηση του επί του Προμηθέα. Τα τρία πρώτα παιχνίδια του είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό αφού σε όλα ανατράπηκε μια διψήφια διαφορά. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές ήταν το «θύμα» των ανατροπών στα ματς με τον Ιωνικό και την Καρδίτσα αλλά κόντρα στην ομάδα της Πάτρας, έφτασε στη νίκη με ανάλογο τρόπο.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Η ιστορία των αγώνων των δύο ομάδων από το 2005 όταν και ο Κολοσσός ανέβηκε για πρώτη φορά στην Basket League, αναδεικνύει το ξεκάθαρο προβάδισμα του Παναθηναϊκού που έχασε μόνο σε δύο ματς πλέι οφ από τον αντίπαλο του. Ως γηπεδούχος μάλιστα, μετράει μόνο νίκες…
ΣΥΝΟΛΙΚΑ
Παναθηναϊκός – Κολοσσός 40-2
ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ
Παναθηναϊκός – Κολοσσός 21-0
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
2005-06: Παναθηναϊκός – Κολοσσός 112-66
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ
2005-06: Παναθηναϊκός – Κολοσσός 112-66 (Ο Ντούσαν Σάκοτα είχε 28 για τον Παναθηναϊκό)

*Μετά τη νίκη του Κολοσσού για τα προημιτελικά του 2015, ο Παναθηναϊκός μετράει 18 συνεχόμενες επιτυχίες ανεξαρτήτως έδρας και φάσης του Πρωταθλήματος.
*Το 21/21 του Παναθηναϊκού στην Αθήνα σημειώθηκε με διαφορές όχι μικρότερες των 15 πόντων. Η μικρότερη σε έκταση νίκη του ήταν εκείνη της περιόδου 2016-17 όταν επικράτησε με 80-65.
*Η συνολική διαφορά πόντων στα ματς της Αθήνας είναι 649 πόντοι, ο Παναθηναϊκός δηλαδή νίκησε τον Κολοσσό ως γηπεδούχος με μέσο όρο διαφοράς 30,9 πόντων.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
*Ο Λευτέρης Μποχωρίδης με ένα τρίποντο θα ξεπεράσει τους Νίκο Οικονόμου και Τζόνι Ρότζερς στη λίστα των παικτών του Παναθηναϊκού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Τους «έπιασε» την περασμένη εβδομάδα στην 20ή θέση της με 106 τρίποντα.
*Ο Μάριους Γκριγκόνις είχε τον ίδιο αριθμό ranking και στα τρία πρώτα ματς του πρωταθλήματος (10) αλλά και το ίδιον ίδιο αριθμό κερδισμένων φάουλ (4).

*Ο Αρτούρας Γκουντάιτις είχε 13 λεπτά συμμετοχής και στα τρία πρώτα παιχνίδια της Basket League. 13:07 με τον Άρη, 13:09 με το Λαύριο και 13:36 με τον Ιωνικό.

*Ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε 3/3 τρίποντα στα δύο προηγούμενα ματς πρωταθλήματος του Παναθηναϊκού ενώ πριν από αυτά μετρούσε 0/9 στη Basket League.
*Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις δύο ομάδες –η άλλη είναι ο ΠΑΟΚ- που εκτέλεσαν με ποσοστό τουλάχιστον 60% στα δίποντα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Οι «πράσινοι» είχαν ακριβώς 60% (51/85).
*Η επίδοση των 5,66 επιθετικών ριμπάουντ που έχει ο Παναθηναϊκός, είναι ο δεύτερος μικρότερος της φετινής Basket League, λίγο πάνω από εκείνον του Ολυμπιακού (5).
*Μπροστά σε τριπλό milestone με ριμπάουντ βρίσκεται ο Δημήτρης Κατσίβελης έχοντας 399 αμυντικά, 98 επιθετικά και 497 συνολικά στην Basket League.
*Ο Λίνος Χρυσικόπουλος είχε τουλάχιστον μία τάπα σε καθένα από τα τρία παιχνίδια του Κολοσσού, μετρώντας πέντε και ξεπερνώντας ήδη τον αριθμό των τριών κοψιμάτων που είχε στις συνολικά 16 εμφανίσεις του στο περσινό πρωτάθλημα.
*Ο Χάρης Γιαννόπουλος είχε 3+ αμυντικά ριμπάουντ και 3+ κερδισμένα φάουλ σε καθένα από τα τρία πρώτα ματς της Basket League.
*Ο Τι Τζέι Σταρκς είχε 4+ εύστοχα δίποντα στα τρία παιχνίδια του Κολοσσού στο Πρωτάθλημα.
*Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο αμυντικών ριμπάουντ μετά την 3η αγωνιστική (27,66).
*Ο Κολοσσός είχε τα λιγότερα εύστοχα (14) και το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό ευστοχίας (22,58%) στα τρίποντα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου