Ειδήσεις

Αστυνομικές ειδήσεις από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα

Αʼ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
– Στις 16-06-2014 το μεσημέρι συνελήφθη στη Ρόδο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ένας 65χρονος ημεδαπός γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

– Στις 16-06-2014 το πρωί συνελήφθη στον Αρχάγγελο Ρόδου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχάγγελου ένας 35χρονος ημεδαπός γιατί αναζητούνταν από την αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία ως ανυπότακτος.

– Συνελήφθη χθες (15.06.2014) στο αεροδρόμιο της Θήρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένας 19χρονος υπήκοος Νιγηρίας κατηγορούμενος για κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου. Ειδικότερα, χθες το βράδυ ο κατηγορούμενος μετέβη στον Κρατικό 
Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση εξ ολοκλήρου πλαστού δελτίου ταυτότητας αρχών Γαλλίας επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση για Βέλγιο. Το πλαστό δελτίο ταυτότητας καθώς και η κράτηση εισιτηρίου κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Βʼ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
– Στις 16-06-2014 το μεσημέρι συνελήφθη στην πόλη της Κω από αστυνομικούς της Τουριστικής Αστυνομίας ένας 51χρονος υπήκοος Σενεγάλης γιατί διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στη χώρα. Σε βάρος του κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.

– Συνελήφθησαν την Παρασκευή (13-06.2014) στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Κω, δύο ημεδαποί ηλικίας 29 ετών κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Κω εντοπίστηκε σε δασώδη αγροτική περιοχή, στην Κέφαλο Κω, επιμελώς διαμορφωμένος – προφυλαγμένος χώρος στον οποίο οι κατηγορούμενοι καλλιεργούσαν -12- δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης-ανθοφορίας, ύψους από 1 έως 1,5 μέτρα. Κατά την αστυνομική επιχείρηση και διερεύνηση της υπόθεσης οι δράστες συνελήφθησαν την Παρασκευή (13.06.2014) το βράδυ εντός της φυτείας, τη στιγμή που προέβαιναν σε καλλιεργητικές ενέργειες (σκάψιμο – πότισμα δενδρυλλίων κάνναβης). Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον σε έρευνα που έγινε στις κατοικίες τους, παρουσία Δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -65- γραμμαρίων, καθώς και μια ζυγαριά ακριβείας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω, η οποία τους άσκησε ποινική δίωξη και τους παρέπεμψε στην κα. Ανακρίτρια Κω.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου