Ειδήσεις

Μ. Κόνσολας: Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για περαιτέρω καθυστέρηση στην κατασκευή του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Ν. Ρόδο

Στην τελική, πλέον, ευθεία βρίσκεται η κατασκευή του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Ν. Ρόδο αφού απομένει μόνο η έκδοση της οικοδομικής άδειας από την Πολεοδομία του Δήμου Ρόδου.

Σε απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Μιχελάκη, και της διοίκησης της ΔΕΗ, που δόθηκε σε παρέμβαση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Κόνσολα, επισημαίνεται ότι:

– Εγκρίθηκε η μελέτη αρχιτεκτονικού ελέγχου από το Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο.
– Εγκρίθηκε, επίσης, η χορήγηση παρεκκλίσεων, ως προς το ύψος, από το συμβούλιο ΠΟ.Θ.Α.
Το μόνο που απομένει σε αυτή τη φάση είναι η έκδοση της οικοδομικής άδειας από την Πολεοδομία του Δήμου Ρόδου, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής και να διασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια του νησιού.
Αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη ο κ. Κόνσολας δήλωσε:

«Σε αυτό τον τόπο πρέπει να αρχίσουμε επιτέλους να κλείνουμε θέματα και παλιές πληγές.
Οι καθυστερήσεις στην κατασκευή του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Ν. Ρόδο, πλήττουν την αξιοπιστία όλων.
Αυτή τη στιγμή εγκρίθηκαν οι δύο μελέτες, απομένει η έκδοση της οικοδομικής άδειας και η έναρξη των εργασιών.
Αναμένω ακόμα από τη διοίκηση της ΔΕΗ να θέσει το νέο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου και λειτουργίας του εργοστασίου.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι σαφές ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για περαιτέρω καθυστερήσεις».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου