ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Β.Καλοπήτας: Πρόστιμα, αστυνομία και 34€ ρέστα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Βάιος Καλοπήτας

Τη στιγμή που το επίδομα ανερ­γίας μηνιαίως βρί­σκε­ται στα 200€ για τους μακρο­χρό­νια ανέρ­γους και 399€ για τις λοιπές κατη­γο­ρίες, το επίδομα λόγω ανα­στο­λής εργα­σίας στα 534€ και όσοι έχουν απο­μεί­νει να εργά­ζο­νται δου­λεύ­ουν εκ περι­τρο­πής, λαμ­βά­νο­ντας το ήμισυ του μισθού τους, ο Πρω­θυ­πουρ­γός ανα­κοί­νωσε την αύξηση του προ­στί­μου για άσκοπες μετα­κι­νή­σεις στα 500€!

Όλα αυτά ενώ δεν ελλεί­πουν οι καταγ­γε­λίες για επιβολή άσκοπων προ­στί­μων από τις αστυ­νο­μι­κές αρχές, οι οποίες εξα­ντλούν την αυστη­ρό­τητά τους ή υπερ­βαί­νουν τα καθή­κο­ντα τους επι­βάλ­λο­ντας πρό­στιμα παρα­νό­μως σε εργα­ζό­με­νους που επι­στρέ­φουν στην οικία τους. Το πιο πρό­σφατο και τρα­ντα­χτό παρά­δειγμα απο­τε­λεί η καταγ­γε­λία νοση­λεύ­τριας σε κλινική Covid-19 που της βεβαιώ­θηκε πρό­στιμο για άσκοπη μετα­κί­νηση ενώ η τελευ­ταία επέ­στρεφε από τη βάρδια της (πηγή: Τα Νέα).

Τη στιγμή που δεν υπάρχει έλεγχος σχετικά με τα όρια δράσης της αστυ­νο­μίας, η Κυβέρ­νηση ικα­νο­ποιώ­ντας τους μύχιους πόθους της για αστυ­νο­μικό κράτος (État policier ή Polizeistaat), προ­χω­ράει στην ίδρυση νέων σωμάτων αστυ­νό­μευ­σης για τα ΑΕΙ της χώρας (που είναι κλειστά εδώ και 10 μήνες) και τα ΜΜΜ.

Άλλωστε, ας μην παρα­γνω­ρί­ζουμε τον αντί­κτυπο του μέτρου στην σκέψη των πολιτών, οι οποίοι αντι­λαμ­βά­νο­νται την αύξηση του προ­στί­μου ως μέσο για να εξα­σφα­λί­σει έσοδα το Κράτος. Όταν στο μυαλό του κόσμου έχει καλ­λιερ­γη­θεί η αντί­ληψη περί ληστρι­κού κράτους, τότε σίγουρα οι Κυβερ­νώ­ντες έχουν απο­τύ­χει και τα δημο­κρα­τικά αντα­να­κλα­στικά έχουν ατο­νή­σει.

Παρα­κο­λου­θούμε με μεγάλη αγωνία το επόμενο υπερ­βο­λικό και ανάλ­γητο μέτρο που θα πάρει η Κυβέρ­νηση για την αντι­με­τώ­πιση της παν­δη­μίας. Ακόμα χει­ρό­τερα, τι άλλο θα επι­κα­λε­στούν τα μέλη της για να απο­μα­κρύ­νουν τον δημόσιο διάλογο από τα επί­καιρα ζητή­ματα.

Ίσως, στο πλαίσιο της Κυβερ­νη­τι­κής αντί­λη­ψης, που δέχεται πως η ανάγκη πρό­σλη­ψης παρα­πάνω αστυ­νο­μι­κών και δημιουρ­γίας νέων σωμάτων αστυ­νό­μευ­σης προη­γεί­ται από την ανάγκη ενί­σχυ­σης του ΕΣΥ εν καιρώ παν­δη­μίας, κατάλ­ληλη λύση να απο­τε­λεί και η πλήρης φτω­χο­ποί­ηση των πολιτών ώστε να μην κυκλο­φο­ρούν πουθενά και να μην δια­σπεί­ρουν τον Κορω­νοϊό.

Βάιος Καλο­πή­τας

Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.