Τοπικές Ειδήσεις

Βάιος Καλοπήτας: Μπορεί η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια μας από φυσικές καταστροφές;

#πολιτική_προστασία #Μυκύνες #πυρκαγιές #αντιπυρικά_έργα

Είναι πλέον συνηθισμένο να βλέπουμε κάθε καλοκαίρι τη χώρα μας να τυλίγεται στις φλόγες. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά για τις Μυκήνες και τον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής που υπέστησαν τις συνέπειες μιας ακόμα πυρκαγιάς. Παράλληλα, πύρινα μέτωπα μαίνονται και σε άλλες περιοχές της επικράτειας.

Τι κάνει η Κυβέρνηση γι’ αυτό; Μία Κυβέρνηση η οποία μετά τον χαμό 101 ανθρώπινων ζωών ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης υποσχόμενη πως θα γίνουν αντιπυρικά έργα σε όλη την Επικράτεια;

Είναι ιδιαίτερα προκλητικό να βλέπουμε τους πολιτικά προϊστάμενους να αποποιούνται των ευθυνών τους για κάθε καταστροφή, να αποσιωπούν την αλήθεια, να παρουσιάζουν τα γεγονότα κατά το δοκούν. Το ότι δεν έχουν προβλέψει τους απαιτούμενους μηχανισμούς ασφαλείας για μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς μας δείχνει το μέγεθος της ανικανότητας τους.

Δεν υπάρχουν αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα σε όλη τη χώρα. Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών. Κυρίως ο κίνδυνος ελλοχεύει για τα απομακρυσμένα νησιά όπου τα μέσα πυρόσβεσης δεν επαρκούν. Το σχέδιο της Κυβέρνησης για τις φυσικές καταστροφές είναι ανύπαρκτο και αφημένο στην τύχη.

Οι πυρκαγιές, οι καταστροφές περιουσιών και ο κίνδυνος για τις ανθρώπινες ζωές, η κλιματική αλλαγή, όλα αυτά και πολλά άλλα θα έπρεπε να βρίσκονται στο επίκεντρο της μέριμνας του προϊστάμενου της Πολιτικής Προστασίας. Αντί αυτών ο ίδιος αλλά και ο Πρωθυπουργός συνεχίζουν παραστάσεις εντυπωσιασμού. Δυστυχώς με τις πρακτικές αυτές μόνο από τύχη θα αποφύγουμε νέες τραγωδίες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Στάμος    31.08.2020 17:20

    Καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να το εγγυηθεί αυτό και ειδικά τώρα που η κλιματική αλλαγή δίνει και παίρνει !
    Μπορεί να τα ‘έχωσε’ η ΝΔ για το Μάτι τότε στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τότε που βγήκε η ΝΔ όλα στραβά πάνε, πλημμύρες, φωτιές, σεισμοί, covid …τι άλλο ποια μένει να γίνει ;;;;;;;
    Κάηκε ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών και σφυρίζουν αδιαφόρετα λες και δεν είναι ρεζίλι η καμένες αρχαίες πύλες στις μυκήνες που μαυρίσαν οι πέτρες…. άπαξ και δεν μπορείς να σώσεις έναν αρχαιολογικό χώρο από μια φωτιά πως θα σώσεις μια χώρα με τόσα προβλήματα ;

Σχολιασμός άρθρου