ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερντογάν σε Μέρκελ: Η συμφωνία για το προσφυγικό χρειάζεται αναθεώρηση

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μέρκελ Ερντογάν
Η τουρ­κική προ­ε­δρία ενη­μέ­ρωσε ότι ο Τούρκος πρό­ε­δρος και η Γερ­μα­νίδα Καγκε­λά­ριος είχαν τηλε­φω­νική επι­κοι­νω­νία όπου εκτός των άλλων συζη­τή­θηκε και το θέμα της κατά­παυ­σης του πυρός στο Ιντλιμπ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν δήλωσε στην καγκε­λά­ριο της Γερ­μα­νίας Άνγκελα Μέρκελ νωρί­τερα σήμερα ότι η συμ­φω­νία για το μετα­να­στευ­τικό ανάμεσα σε Ευρω­παϊκή Ένωση και Άγκυρα δεν λει­τουρ­γεί και πρέπει να ανα­θε­ω­ρη­θεί, όπως ανέφερε η τουρ­κική προ­ε­δρία.

Σύμφωνα με την πηγή αυτήν, στην τηλε­φω­νική επι­κοι­νω­νία που είχαν οι δύο ηγέτες ο Ερντο­γάν είπε επίσης στη Γερ­μα­νίδα καγκε­λά­ριο ότι η συμ­φω­νία με τη Ρωσία για την κατά­παυση του πυρός στην περιοχή του Ιντλίμπ, στη βορειο­δυ­τική Συρία, έχει ως στόχο να προ­στα­τευ­θούν οι άμαχοι και οι Τούρκοι στρα­τιώ­τες που βρί­σκο­νται εκεί.

“Ο πρό­ε­δρός μας ενη­μέ­ρωσε τη Μέρκελ, τηλε­φω­νικά, για τη συμ­φω­νία με τη Ρωσία για το Ιντλίμπ, σημειώ­νο­ντας ότι θα προ­στα­τεύ­σει τους πολίτες και τους Τούρ­κους στρα­τιώ­τες και θα δια­σφα­λί­σει την περι­φε­ρειακή στα­θε­ρό­τητα. Ζήτησε επίσης την ανα­θε­ώ­ρηση της μετα­να­στευ­τι­κής συμ­φω­νίας μεταξύ Τουρ­κίας και ΕΕ, δεδο­μέ­νου ότι οι προη­γού­με­νες συμ­φω­νίες δεν λει­τουρ­γούν πλέον”, ανα­φέ­ρε­ται στην ανα­κοί­νωση που εξέδωσε η τουρ­κική κυβέρ­νηση.

πηγή ethnos.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.