Ειδήσεις

Νέες τουρκικές παραβιάσεις και μια εικονική αερομαχία στο Αιγαίο

Συνεχίζονται κανονικώς οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, αν και με περιορισμένη ένταση σε σχέση με τις περασμένες μέρες!

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα, σήμερα, 2 σχηματισμοί με ισάριθμα «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16, συνολικώς 4 αεροσκάφη, από τα οποία 2 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) του FIR Αθηνών και 3 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σημειώθηκε μία «εικονική αερομαχία» (εμπλοκή) με τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητας» της Ελληνικής αεράμυνας, που απογειώνονται, όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις για να τα αναχαιτίσουν.

«Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και την πάγια πρακτική» σημειώνει το ΓΕΕΘΑ.

πηγή newpost.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου