Η Τράπεζα Δωδεκανήσου προχωρά σε μείωση όλων των χορηγικών επιτοκίων της έως 0,75%

Η Τράπεζα Δωδεκανήσου, εκτιμώντας ότι οι συνθήκες της αγοράς έχουν ωριμάσει καθώς διαφαίνεται μια σταθεροποίηση του επιπέδου ρευστότητας της αγοράς, προχώρησε σε μείωση του βασικού επιτοκίου χορηγήσεων της Τράπεζας κατά μισή ποσοστιαία μονάδα – 0,50% από 09/09/2013. Κατ’ επέκταση κατά το ίδιο ποσοστό μειώνονται και τα επιτόκια των υφισταμένων επιχειρηματικών δανείων που βάσει σύμβασης καθορίζονται από αυτό, καθώς και τα επιτόκια των προσωπικών δανείων. Στα στεγαστικά δάνεια η μείωση του επιτοκίου ανέρχεται στο 0.15%.
Επιπλέον σε περιπτώσεις συνεταίρων που οι ίδιοι ή/και η επιχείρησή τους έχουν άνω των 100 μερίδων παρέχεται πρόσθετη έκπτωση επιτοκίου 0,25% στα ενήμερα δάνειά τους. Έτσι η συνολική ελάφρυνση του επιτοκίου για τους συνεταίρους αυτούς ανέρχεται στο 0,75% για επιχειρηματικά και προσωπικά δάνεια και 0,40% για τα στεγαστικά. Επισημαίνεται ότι η παροχή αυτή αποτελεί μια επιβράβευση για τους συνεταίρους της Τράπεζας, οι οποίοι τα τελευταία δυο χρόνια δεν λαμβάνουν μέρισμα από τις συνεταιριστικές τους μερίδες.
Η κίνηση αυτή της μείωσης των επιτοκίων, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ουσιαστική ελάφρυνση τόσο για τα νοικοκυριά, όσο κυρίως για τις επιχειρήσεις της Δωδεκανήσου και θα τονώσει σημαντικά την τοπική οικονομία.
Παράλληλα η Τράπεζα Δωδεκανήσου προχωρά στο σχεδιασμό της Αύξησης του Συνεταιριστικού της Κεφαλαίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, ταυτόχρονα με τις άλλες Συνεταιριστικές Τράπεζες. Στόχος είναι οι Συνεταιριστικές Τράπεζες να θωρακιστούν απέναντι στα νέα δεδομένα και να συνεχίσουν να στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούνται. Στο νέο συγκεντρωτικό και παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που διαμορφώνεται στον ελληνικό τραπεζικό χώρο, οι Συνεταιριστικές Τράπεζες μπορούν να αποτελέσουν τον τραπεζικό πυλώνα με το ανθρώπινο, κοινωνικό πρόσωπο που στηρίζει την πραγματική οικονομία και την τοπική επιχειρηματικότητα. Λεπτομέρειες για την Αύξηση Κεφαλαίου θα ανακοινωθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου και θα επιδιωχθεί η ευρύτερη δυνατή υποστήριξη και συμμετοχή των Δωδεκανησίων, ώστε η Τράπεζα Δωδεκανήσου να εξασφαλίσει την ισχυρή και με αυτονομία παρουσία της στα νησιά μας, γεγονός που θα αποτελέσει κομβικό σημείο για την περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας.