Αντιδρώντας στην προοπτική απέλασής τους από τη χώρα και διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα κρατητήρια της Β’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, πέντε Πακιστανοί κρατούμενοι έραψαν χθες τα στόματά τους!!!
Οι πέντε κρατούμενοι ενημέρωσαν μάλιστα ότι κατέρχονται σε απεργία πείνας διαρκείας με τους αστυνομικούς να αδυνατούν να τους αποτρέψουν. Χρειάστηκαν μάλιστα αρκετές ώρες διαβούλευσης για να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Κω για τις πρώτες βοήθειες αλλά και υποσχέσεις για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησής τους.
Παρότι βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση δεν επέτρεψαν για αρκετή ώρα στους γιατρούς να τους προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και αρνήθηκαν πεισματικά να τους αφαιρέσουν τα ράμματα.
Οι κρατούμενοι σύμφωνα με τις πληροφορίες αφαίρεσαν από αναπτήρα το ελατήριο της πέτρας ανάφλεξης και με αυτό έφτιαξαν βελόνα από την οποία πέρασαν κλωστές που αφαίρεσαν από τα στρώματα ύπνου στα κρατητήρια. Υπομένοντας τον αφόρητο πόνο έραψαν ο ένας το στόμα του άλλου, αρνούμενοι τη λήψη τροφής.
Για το θέμα δεν εκδόθηκε ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ, που επιδιώκει να κρατήσει χαμηλούς τόνους, εξαιτίας και του φόβου παρεμβάσεως από τα μέλη της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων και Ανθρωπίνων Οργανώσεων.
Οι άθλιες συνθήκες κράτησης και το στοίβαγμα ανθρώπων στα κρατητήρια της Κω συνεχίζονται αν και υπήρξαν πολλές περιπτώσεις κρατούμενων που δραπέτευσαν.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/erapsan-ta-stomata-tous-ke-den-elamvanan-trofi/







