Να γίνουν πράξεις οι σημερινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών, για θεσμικές αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση, ζητά ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Κώστας Αγοραστός.
Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει στα χέρια της από καιρό τις τεκμηριωμένες προτάσεις της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για τη μετεξέλιξη του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, “μένει να αποδειχθεί στην πράξη η πολιτική βούληση” της κυβέρνησης για τις “επιβεβλημένες θεσμικές τομές” ώστε οι Περιφέρειες, μεταξύ άλλων, “να αποκτήσουν κανονιστική αρμοδιότητα, δηλαδή να θέτουν κανόνες δικαίου με τους οποίους ρυθμίζουν ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές τους και οι οποίοι (κανόνες) έχουν ισχύ αντίστοιχη με τους κανόνες που θεσπίζει το κεντρικό κράτος”, οικονομική αυτοτέλεια, να είναι κατάλληλα και επαρκώς στελεχωμένες κα.
“Θέλουμε”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, “ισχυρές και αυτοδύναμες θεσμικά, οικονομικά και λειτουργικά, Περιφέρειες με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την παραγωγή, καθώς και εστίες κοινωνικής αλληλεγγύης στα πρότυπα των ώριμων δημοκρατιών του πλανήτη”.
Όπως πρόσθεσε “αυτός είναι ο πιο γρήγορος και ασφαλής δρόμος για να γίνει πράξη η παραγωγική ανασυγκρότηση στην πατρίδα μας, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.