Μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, θα οριστικοποιηθεί ο αριθμός των τουριστικών εκθέσεων, στις οποίες θα προβληθεί η Ρόδος, την περίοδο 2011-2012.
Μετά την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Αττάλεια της γειτονικής Τουρκίας, για την προβολή της Ρόδου, της Σύμης και της Κω, θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ΠΡΟΤΟΥΡ, για να οριστικοποιήσει τον αριθμό των εκθέσεων στις οποίες θα διαφημιστεί το νησί μας.
Ο Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού και η ΕΞΡ μετέχουν στην προσπάθεια που γίνεται για την προβολή των νησιών στην γειτονική χώρα, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων τουριστών.
Η διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων έχει έρθει σε επαφή με φορείς και παράγοντες της γειτονικής χώρας για την καλύτερη διοργάνωση της εκδήλωσης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
«Θα ληφθεί στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, η οριστική απόφαση για τις τουριστικές εκθέσεις, στις οποίες θα προβληθεί η Ρόδος. Στον πρόγραμμα δράσεων που έχει ήδη εγκριθεί, περιλαμβάνεται το κονδύλι για την συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Ελλάδα και το εξωτερικό», δήλωσε στη «δ» ο Γενικός Διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Μπάμπης Παλογιαννίδης.
Πέρσι η Ρόδος είχε προβληθεί σε 26 τουριστικές εκθέσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο εξωτερικό και την χώρα μας. Η αρχή είχε γίνει με την τουριστική έκθεση «Salon Poznan» που διεξήχθη στην Πολωνία στο διάστημα από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου του 2010.
Προσπάθειες καταβάλλονται να ξεκινήσει και πάλι η προβολή από την τουριστική έκθεση της Πολωνίας. Σημαντικός παράγοντας στον τομέα της προβολής είναι όμως και τα κονδύλια που θα πρέπει να δοθούν από το Δήμο Ρόδου. Ήδη χθες εκταμιεύθηκε η πρώτη δόση (200.000 ¤) και ακολουθεί η δεύτερη.
Στο πρόγραμμα δράσεων για την προβολή της Ρόδου περιλαμβάνεται η αναβάθμιση της διαδικτυακής πύλης του ΠΡΟΤΟΥΡ, προκειμένου γρήγορα και εύκολα οι ξένοι και οι Έλληνες επισκέπτες να βρίσκουν τα στοιχεία που αναζητούν. Περιλαμβάνονται επίσης δράσεις προβολής, που αφορούν το συνεδριακό και το θαλάσσιο τουρισμό.
Σύντομα όμως θα πρέπει να ξεκαθαριστεί και το θέμα της συνέχισης της συνεργασίας του ΠΡΟΤΟΥΡ με τις εταιρείες δημοσίων σχέσεων στην Αγγλία και την Γερμανία.
Θεωρείται βέβαιο πάντως ότι η συνεργασία με την εταιρεία Best στην Γερμανία θα συνεχιστεί.
Μπορεί να μην συμβεί το ίδιο με την Αγγλική εταιρεία με την οποία η συνεργασία ξεκίνησε την εποχή που είχαν δημιουργηθεί προβλήματα, στην περιοχή του Φαληρακίου στη Ρόδο.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/oristikopiite-to-programma-provolis-ke-diafimisis/







