ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το νησί που το καλοκαίρι γίνεται χερσόνησος-Ο παράδεισος των σέρφερς

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Πρασονήσι

Το Πρα­σο­νή­σι είναι το νο­τιό­τε­ρο άκρο της Ρόδου. Πα­ρά­ξε­νο δη­μιούρ­γη­μα της φύσης, τον χει­μώ­να είναι νησί και το κα­λο­καί­ρι … χερ­σό­νη­σος! Πως γί­νε­ται αυτό;

Συν­δέ­ε­ται με την υπό­λοι­πη στε­ριά με μια στενή λω­ρί­δα άμμου, που τον χει­μώ­να την σκε­πά­ζουν τα κύ­μα­τα! Πά­ντως είτε νησί, είτε χερ­σό­νη­σος, το Πρα­σο­νή­σι είναι το ση­μείο συ­νά­ντη­σης των νέων που αγα­πούν την ιστιο­σα­νί­δα. Με τους δυο κόλ­πους που σχη­μα­τί­ζει εκα­τέ­ρω­θεν της λω­ρί­δας άμμου, εξα­σφα­λί­ζει στον επι­σκέ­πτη πά­ντο­τε μια φουρ­του­νια­σμέ­νη θά­λασ­σα και μια γα­λή­νια.

Η πα­ρα­λία είναι αμ­μου­δε­ρή και με­γά­λη, και από τις δυο πλευ­ρές της λω­ρί­δας που συν­δέ­ει το Πρα­σο­νή­σι με την υπό­λοι­πη Ρόδο, με μήκος λι­γό­τε­ρο από 500 μέτρα πε­ρί­που. Επει­δή έχουν δια­φο­ρε­τι­κή κυ­μα­τι­κή συ­μπε­ρι­φο­ρά, ό,τι αέρας και να φυ­σά­ει, ακόμα και μελ­τέ­μι, οι λά­τρεις της ιστιο­σα­νί­δας που έρ­χο­νται εδώ για να χα­ρούν την θά­λασ­σα του Καρ­πά­θιου Πε­λά­γους με όλες τις αι­σθή­σεις τους έχουν δώσει δυο ονό­μα­τα χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά. ” Wave ” και ” Flat ” , δη­λα­δή «Κύμα» και «Επί­πε­δο», ή «Λάδι» όπως θα λέ­γα­με.

Από την «Wave» πλευ­ρά της λου­ρί­δας συ­νή­θως το κύμα έχει ύψος 1-2 μέτρα και στα­θε­ρή διεύ­θυν­ση, 2-3 μέτρα («καλές μέρες» για τους σέρ­φερς) όταν φυ­σά­ει «λίγο» και σπά­νια, ίσως λίγες φορές τον χρόνο, κυ­ρί­ως τον χει­μώ­να, φτά­νει και ξε­περ­νά τα 4 μέτρα («πολύ καλές ημέ­ρες» για τους σέρ­φερς).

Τέλος, η «Flat» πα­ρα­λία, με το μικρό πά­ντο­τε κυ­μα­τά­κι, είναι ιδα­νι­κός τόπος για τις φι­γού­ρες του «σλά­λομ» και του «ελεύ­θε­ρου στυλ», καθώς και για τους αρ­χά­ριους και μέ­τριους αθλη­τές της ιστιο­σα­νί­δας. Γι’ αυτό το λόγο η πα­ρα­λία αυτή είναι πάντα γε­μά­τη ό,τι καιρό και να κάνει.

Το ιδιαί­τε­ρο προ­νό­μιο που έχει το Πρα­σο­νή­σι είναι ότι όταν στο υπό­λοι­πο Αι­γαίο έχει σχε­τι­κή άπνοια, εδώ φυ­σά­ει και μά­λι­στα αρ­κε­τά (γύρω στα 4- 5 μπο­φόρ), ενώ όταν στο υπό­λοι­πο Αι­γαίο μαί­νο­νται οι θυ­ελ­λώ­δεις βο­ριά­δες των 9 και δέκα μπο­φόρ εδώ το … μισό Πρα­σο­νή­σι έχει σχε­δόν ηρε­μία.

Στο «νησί» πάτε ανά­λο­γα με την διά­θε­ση την δική σας και της θά­λασ­σας με τα πόδια ή … κο­λυ­μπώ­ντας.

 

 

thetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.