ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ανασφάλεια στην Τουρκία ενισχύει τους ελληνικούς προορισμούς κρουαζιέρας-Στις πρώτες επιλογές η Ρόδος

news room 1 λεπτό ανάγνωση
κρουαζιερα

Η μία μετά την άλλη, με­γά­λες εται­ρεί­ες κρουα­ζιέ­ρας ακυ­ρώ­νουν τις προ­σεγ­γί­σεις τους σε τουρ­κι­κά λι­μά­νια, καθώς μετά τα τρο­μο­κρα­τι­κά χτυ­πή­μα­τα των τε­λευ­ταί­ων μηνών στην Κων­στα­ντι­νού­πο­λη ήρθε να προ­στε­θεί και η με­γά­λη αστά­θεια στην χώρα λόγω του απο­τυ­χη­μέ­νου πρα­ξι­κο­πή­μα­τος.

Έτσι, ενώ με­γά­λες εται­ρεί­ες όπως οι Celebrity Cruises, Cunard, Princess Cruises, Seabourn, Silversea, και Windstar είχαν προ­χω­ρή­σει σε ακύ­ρω­ση των προ­σεγ­γί­σε­ών τους στην Κων­στα­ντι­νού­πο­λη, τα τε­λευ­ταία γε­γο­νό­τα που σχε­τί­ζο­νται με το πρα­ξι­κό­πη­μα οδή­γη­σαν και άλλες εται­ρεί­ες να αφαι­ρέ­σουν όχι μόνο την Κων­στα­ντι­νού­πο­λη αλλά και άλλα τουρ­κι­κά λι­μά­νια από τα δρο­μο­λό­γιά τους, όπως η Royal Caribbean, η Carnival Cruise Line ακόμα και η Uniworld Boutique River Cruise Collection, επέ­λε­ξε να βγά­λει την Κων­στα­ντι­νού­πο­λη ως εναρ­κτή­ριο λι­μέ­να και να ξε­κι­νή­σει από την Κω­στάν­τζα τις κρουα­ζιέ­ρες της στον Δού­να­βη και τη Μαύρη Θά­λασ­σα.

Επι­πλέ­ον, ακόμα και οι προ­σεγ­γί­σεις στο Κου­σά­ντα­σι έχουν αντι­κα­τα­στα­θεί από άλ­λους προ­ο­ρι­σμούς σε Αι­γαίο και Ιόνιο, ενώ η Celebrity ακύ­ρω­σε προ­σέγ­γι­ση στο Μπό­ντρουμ αντι­κα­θι­στώ­ντας το με επί­σκε­ψη στη Σι­κε­λία.

Για τις πε­ρισ­σό­τε­ρες εται­ρεί­ες η ακύ­ρω­ση των προ­σεγ­γί­σε­ων στην Τουρ­κία εκτεί­νε­ται χρο­νι­κά μέχρι και τα τέλη Αυ­γού­στου, αν και σε κάθε πε­ρί­πτω­ση θα εξε­τα­στούν και τότε εκ νέου οι συν­θή­κες ώστε να δια­σφα­λι­στεί ότι δεν τί­θε­ται σε κίν­δυ­νο η ασφά­λεια των επι­βα­τών.

Οι ελ­λη­νι­κοί προ­ο­ρι­σμοί που ανα­δει­κνύ­ο­νται ως προ­τι­μη­τέ­οι προς αντι­κα­τά­στα­ση των τουρ­κι­κών είναι η Σάμος, η Χίος, ο Πει­ραιάς, τα Χανιά, το Κα­τά­κο­λο και πρω­τί­στως η Ρόδος, ενώ και η Κέρ­κυ­ρα μοιά­ζει να μπαί­νει στα πλάνα των εται­ρειών ως εναλ­λα­κτι­κός προ­ο­ρι­σμός με δε­κα­πέ­ντε νέα κρουα­ζιε­ρό­πλοια να εκτι­μά­ται πως θα δέ­σουν στην Κέρ­κυ­ρα, πέραν των προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νων, λόγω της νέας τουρ­κι­κής κρί­σης.

Σε ό,τι αφορά την Ρόδο να ση­μειω­θεί ότι την πε­ρα­σμέ­νη εβδο­μά­δα το «Queen Victoria» της Cunard Line δεν επι­σκέ­φτη­κε τη Μαρ­μα­ρί­δα αλλά έμει­νε δε­μέ­νο στο λι­μά­νι της Ρόδου, με τους πε­ρί­που 2.000 επι­βά­τες του να δη­λώ­νουν από­λυ­τα ικα­νο­ποι­η­μέ­νη με την επί­σκε­ψη στην Ρόδο αντί της Τουρ­κί­ας.

Βέ­βαια, εάν το κλίμα στην Τουρ­κία πα­ρα­μεί­νει αστα­θές υπάρ­χει ο κίν­δυ­νος να επη­ρε­α­στούν και τα δρο­μο­λό­για των κρουα­ζιε­ρό­πλοιων στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αι­γαί­ου. Οι επό­με­νες λίγες εβδο­μά­δες σί­γου­ρα θα δεί­ξουν το πως θα κι­νη­θεί η αγορά.

naftikachronika.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.