ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αδειασε από τουρίστες το ακριτικό Καστελόριζο λόγω των γεγονότων στην Τουρκία

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Καστελόριζο

Σο­βα­ρά προ­βλή­μα­τα αντι­με­τω­πί­ζει το Κα­στε­λό­ρι­ζο εξαι­τί­ας της ανα­τα­ρα­χής στην Τουρ­κία, η οποία πα­ρα­μέ­νει σε κα­τά­στα­ση έκτα­κτης ανά­γκης.

Η μεί­ω­ση στην του­ρι­στι­κή κί­νη­ση του Κα­στε­λό­ρι­ζου είναι κα­τα­κό­ρυ­φη αφού με­γά­λος αριθ­μός τόσο ημε­δα­πών όσο και αλ­λο­δα­πών επι­σκε­πτών είτε ακύ­ρω­σαν τις δια­κο­πές τους είτε έφυ­γαν άρον αρον από το νησί, μόλις ξέ­σπα­σαν οι τα­ρα­χές στην γεί­το­να χώρα. Χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό είναι το γε­γο­νός, πως ακόμα και Κα­στε­λο­ρι­ζιοί που δια­μέ­νουν στην Αυ­στρα­λία και βρέ­θη­καν στο νησί για να πε­ρά­σουν τις κα­λο­και­ρι­νές τους δια­κο­πές, προ­τί­μη­σαν να φύ­γουν, φο­βού­με­νοι τις εξε­λί­ξεις.

Η του­ρι­στι­κή πε­ρί­ο­δος στο Κα­στε­λό­ρι­ζο, που είναι πολύ κοντά στην Τουρ­κία, διαρ­κεί σχε­δόν τρεις μήνες και πλέον κά­τοι­κοι και κα­τα­στη­μα­τάρ­χες φο­βού­νται ότι η σεζόν έχει τι­να­χθεί στον αέρα καθώς οι τα­ρα­χές στην γεί­το­να χώρα συ­νε­χί­ζο­νται και όσο δεν επέρ­χε­ται η ηρε­μία, τόσο οι κρα­τή­σεις στο νησί πέ­φτουν κα­τα­κό­ρυ­φα.

Ο θα­λάσ­σιος του­ρι­σμός, που γνω­ρί­ζει με­γά­λη άν­θη­ση τα τε­λευ­ταία χρό­νια στο Κα­στε­λό­ρι­ζο, έχει επί­σης υπο­στεί  με­γά­λο πλήγ­μα αφού οι προ­σεγ­γί­σεις των σκα­φών έχουν πε­ριο­ρι­στεί ση­μα­ντι­κά και επι­λέ­γουν πλέον άλ­λους προ­ο­ρι­σμούς, μα­κριά από τα θα­λάσ­σια σύ­νο­ρα με την Τουρ­κία.

Οι επαγ­γελ­μα­τί­ες του νη­σιού μι­λούν για κα­τα­στρο­φή, καθώς ο Ιού­νιος, όπως και για όλη την Ελ­λά­δα, ήταν μήνας χα­μέ­νος, όπως ακρι­βώς εξε­λίσ­σε­ται και ο Ιού­λιος, που αν και αρ­χι­κά είχε δεί­ξει ση­μά­δια ανά­καμ­ψης, εντού­τοις τα γε­γο­νό­τα της Τουρ­κί­ας κα­θή­λω­σαν την του­ρι­στι­κή κί­νη­ση σε εξαι­ρε­τι­κά χα­μη­λά επί­πε­δα.

Ου­σια­στι­κά απο­μέ­νει μόνον ο Αύ­γου­στος στον οποί­ον έχουν πλέον ενα­πο­θέ­σει τις ελ­πί­δες τους οι επαγ­γελ­μα­τί­ες του του­ρι­σμού στο νησί, όμως απα­ραί­τη­τη προ­ϋ­πό­θε­ση, όπως λένε, είναι να επέλ­θει ηρε­μία στην Τουρ­κία, κάτι που προς το παρόν δεν δια­φαί­νε­ται στον ορί­ζο­ντα.

Πα­ράλ­λη­λα, με­γά­λη είναι η απώ­λεια και των Τούρ­κων του­ρι­στών προς το Κα­στε­λό­ρι­ζο, που κάθε χρόνο συ­νει­σέ­φε­ραν ση­μα­ντι­κά στην το­πι­κή οι­κο­νο­μία επι­λέ­γο­ντας το νησί για δια­κο­πές.

Όλα αυτά σε συν­δυα­σμό με την οι­κο­νο­μι­κή κρίση, έχουν δη­μιουρ­γή­σει πολλά προ­βλή­μα­τα στο νησί και πλέον όλοι προ­σβλέ­πουν στον Αύ­γου­στο.

Ανά­λο­γη είναι η κα­τά­στα­ση που επι­κρα­τεί στην Σύμη και στην Λέρο, όπου, όπως έχει γρά­ψει η «δ», οι επι­πτώ­σεις στον του­ρι­σμό είναι εξί­σου ση­μα­ντι­κές, μετά το πρα­ξι­κό­πη­μα στην Τουρ­κία.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.