ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία υψώνει τείχος στα σύνορα με τη Συρία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
δημοσίευμα

Η Τουρκία υψώνει τείχος στα σύνορα με τη Συρία, απο­κα­λύ­πτει σήμερα το ρωσικό πρα­κτο­ρείο “Sputnik” επι­κα­λού­μενο τουρ­κικά ΜΜE.

Η τουρ­κική κυβέρ­νηση δεν επι­βε­βαιώ­νει την πλη­ρο­φο­ρία, ωστόσο η μεθό­δευση που δια­φαί­νε­ται, τόσο από την Ευρώπη, όσο και από την Άγκυρα, φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο η Ελλάδα να γίνει αποθήκη, με εκα­τομ­μύ­ρια πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες εγκλω­βι­σμέ­νους στο εσω­τε­ρικό της χώρας.

Συγκε­κρι­μένα, σύμφωνα με το τουρ­κικό πρα­κτο­ρείο ειδή­σεων “Dogan”, πλάκες ύψους τεσ­σά­ρων μέτρων έχουν τοπο­θε­τη­θεί στις επαρ­χίες Κιλίς και Γκα­ζια­ντέ. Τo πρα­κτο­ρείο ανα­φέ­ρει επίσης ότι έχει στην διάθεσή του πλάνα από βίντεο που δεί­χνουν την επέν­δυση τσι­με­ντό­λι­θων κατά μήκος των συνόρων.

Η Τουρκία άρχισε να υψώνει φράχτη στα σύνορα με την χώρα του Μπασάρ Αλ Άσαντ μήκους 82 χιλιο­μέ­τρων. Το τουρ­κικό πρα­κτο­ρείο υπο­στη­ρί­ζει ότι επι­κοι­νώ­νησε με την κυβέρ­νηση της Άγκυρας και μέχρι τώρα δεν κατά­φερε να επι­βε­βαιώ­σει την πλη­ρο­φο­ρία.

Η κυβέρ­νηση της Άγκυρας υψώνει τείχος στα σύνορα με τη Συρία προ­φα­νώς για να φρε­νά­ρει την είσοδο μαχητών του Ισλα­μι­κού Κράτους από το συριακό έδαφος στην Τουρκία. Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι η Τουρκία έχει ξεκι­νή­σει από τον περα­σμένο Αύγου­στο την κατα­σκευή τείχους στα σύνορα κοντά στην πόλη Ρει­χανλί, μία περιοχή “hotspot” για λαθρε­μπό­ριο, νοτιο­δυ­τικά της πόλης Κιλίς.

Τότε, η Άγκυρα είχε κατα­σκεύ­ασε ένα φράχτη από μπετόν ύψους τριών μέτρων και μήκους επτά χιλιο­μέ­τρων στο Ρεϊ­χανλί, στην επαρχία Χατάι της νότιας Τουρ­κίας. Όπως είχαν ανα­κοι­νώ­σει οι τουρ­κι­κές αρχές, στα άμεσα σχέδιά τους ήταν να το επε­κτεί­νουν.

Η κατα­σκευή του τείχους στα σύνορα με τη Συρία έχει στόχο να εμπο­δί­σει οποια­δή­ποτε εισβολή μαχητών της οργά­νω­σης Ισλα­μικό Κράτος στο τουρ­κικό έδαφος από τη συριακή πόλη του Χαλε­πιού, η οποία βρί­σκε­ται σε από­σταση μερικών χιλιο­μέ­τρων.

Για το ρωσικό πρα­κτο­ρείο “Sputnik”, η κατα­σκευή του φράχτη απο­τε­λεί μία ριζο­σπα­στική απά­ντηση της Τουρ­κίας στις πιέσεις των ΗΠΑ να κάνει η Άγκυρα περισ­σό­τερα για να στα­μα­τή­σει το πέρασμα των τζι­χα­ντι­στών από την Συρία στο τουρ­κικό έδαφος.

real.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.