ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξαναρχίζει η ενισχυτική διδασκαλία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
καθηγητής

Στις προ­τε­ραιό­τη­τές του για το επόμενο διά­στημα, όπως την επα­να­φορά του θεσμού της ενι­σχυ­τι­κής διδα­σκα­λίας στα σχολεία, τη δυνα­τό­τητα να εισά­γο­νται περισ­σό­τε­ροι φοι­τη­τές στο Ανοικτό Πανε­πι­στή­μιο αλλά και τη δρο­μο­λό­γηση χιλιά­δων μόνιμων διο­ρι­σμών εκπαι­δευ­τι­κών για την ερχό­μενη χρονιά, ανα­φέρ­θηκε ο υπουρ­γός Παι­δείας Νίκος Φίλης.

Συγκε­κρι­μένα ανέφερε ότι αμέσως μετά τα Χρι­στού­γεννα ξανα­λει­τουρ­γούν οι τάξεις ενι­σχυ­τι­κής διδα­σκα­λίας στα σχολεία, που κατά τεκ­μή­ριο απευ­θύ­νο­νται σε παιδιά από φτω­χό­τε­ρες κοι­νω­νι­κές ομάδες, τα οποία δεν έχουν τη δυνα­τό­τητα να πάνε φρο­ντι­στή­ριο.

Ανα­φε­ρό­με­νος στο Ανοικτό Πανε­πι­στή­μιο τόνισε πως «ανοί­γουμε το ΕΑΠ προ­κει­μέ­νου χωρίς περιο­ρι­σμούς στον αριθμό των εισα­κτέων να μπορούν να παίρ­νουν μαθή­ματα οι ενδια­φε­ρό­με­νοι». Πρό­σθεσε μάλιστα πως με αυτό το μέτρο θα δημιουρ­γη­θούν θέσεις εργα­σίας για πολλούς νέους επι­στή­μο­νες.

Ειδική μνεία στην ανάγκη να γίνουν μαζικοί διο­ρι­σμοί μόνιμων εκπαι­δευ­τι­κών έκανε ο υπουρ­γός Παι­δείας. «Ανα­λό­γως της πορείας των δημό­σιων οικο­νο­μι­κών, σχε­διά­ζουμε το ενδε­χό­μενο χιλιά­δων προ­σλή­ψεων φέτος, προ­κει­μέ­νου να στα­μα­τή­σει το φαι­νό­μενο της κάλυψης των μόνιμων κενών από ανα­πλη­ρω­τές με χρήματα του ΕΣΠΑ» είπε χαρα­κτη­ρι­στικά.

ΕΘΝΟΣ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.