ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο καυτός Αύγουστος της κυβέρνησης: Τα προαπαιτούμενα και τα 20-25 δισ. της πρώτης δόσης

news room 1 λεπτό ανάγνωση
κυβερνηση

Πλή­ρης υπο­χρε­ώ­σε­ων είναι για το κυ­βερ­νη­τι­κό στρα­τό­πε­δο ο Αύ­γου­στος και με τα χρο­νο­δια­γράμ­μα­τα ενό­ψει του νέου Μνη­μο­νί­ου να είναι ασφυ­κτι­κά, το Μέ­γα­ρο Μα­ξί­μου κα­λεί­ται να φέρει ένα με­γά­λο πα­κέ­το με προ­α­παι­τού­με­να, με στόχο την εκτα­μί­ευ­ση της πρώ­της δόσης.

Αξιό­πι­στες πηγές που έχουν άμεση εμπλο­κή στις δια­πραγ­μα­τεύ­σεις μι­λούν για ένα ποσό της τά­ξε­ως των 20-25 δισ. ευρώ ση­μειώ­νο­ντας σε όλους τους τό­νους πως «δεν φαί­νε­ται ούτε από την άλλη πλευ­ρά να προ­κρί­νε­ται το δά­νειο-γέ­φυ­ρα».

Αντι­θέ­τως, όπως εξη­γούν στο iefimerida.gr μετά και τις πρώ­τες επα­φές των επι­κε­φα­λής των θε­σμών με τους υπουρ­γούς Οι­κο­νο­μι­κών και Οι­κο­νο­μί­ας κκ. Τσα­κα­λώ­το και Στα­θά­κη, τέ­θη­κε από όλες τις πλευ­ρές ο στό­χος «να έχου­με τε­λειώ­σει μέχρι τις 14 του μήνα», κάτι που θα φανεί κατά πόσο θα μπο­ρέ­σει να επι­τευ­χθεί.

Το κλίμα πά­ντως στη χθε­σι­νή συ­νά­ντη­ση των δυο πλευ­ρών φαί­νε­ται πως ήταν καλό, με τους επι­κε­φα­λής των θε­σμών να δεί­χνουν ήρε­μοι, έχο­ντας απέ­να­ντί τους τον Ευ­κλεί­δη Τσα­κα­λώ­το, αντί του προ­κα­τό­χου του Γιάνη Βα­ρου­φά­κη, ο οποί­ος ήταν «κόκ­κι­νο πανί».

Ο… λο­γα­ρια­σμός που κα­λεί­ται να πλη­ρώ­σει η Αθήνα

Σε κάθε πε­ρί­πτω­ση, το βλέμ­μα της Αθή­νας είναι στραμ­μέ­νο στις οι­κο­νο­μι­κές υπο­χρε­ώ­σεις που κα­λεί­ται να απο­πλη­ρώ­σει το επό­με­νο διά­στη­μα εντός και εκτός συ­νό­ρων:

• Τα ομό­λο­γα της ΕΚΤ που λή­γουν στις 20 Αυ­γού­στου (3,2 δισ. ευρώ)

• Υπο­χρε­ώ­σεις προς το Δη­μό­σιο

• 1,5 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ το Σε­πτέμ­βριο

• Η κά­λυ­ψη των 7,16 δισ. ευρώ του δα­νεί­ου «γέ­φυ­ρας» που ελή­φθη τον Ιού­λιο και πρέ­πει να απο­πλη­ρω­θεί τον Οκτώ­βριο

Στο μι­κρο­σκό­πιο των Θε­σμών τα υπουρ­γεία Υγεί­ας- Ερ­γα­σί­ας

Σή­με­ρα, το κουαρ­τέ­το των θε­σμών θα ανοί­ξει το θέμα των απο­κρα­τι­κο­ποι­ή­σε­ων ενώ τις επό­με­νες ώρες επί­κει­νται έλεγ­χοι των κλι­μα­κί­ων στα υπουρ­γεία Υγεί­ας και Ερ­γα­σί­ας, δίχως να υπάρ­ξουν ωστό­σο συ­να­ντή­σεις σε επί­πε­δο υπουρ­γών.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.