Ειδήσεις

Σταθάκης: Δεσμεύτηκε στους Περιφερειάρχες ότι θα δοθούν 850 εκατ. το φθινόπωρο για το ΕΣΠΑ

Ποσό 850 εκατ. ευρώ θα εισρεύσει το ερχόμενο φθινόπωρο από τα ευρωπαϊκά ταμεία και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την πληρωμή έργων του ΕΣΠΑ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε αντιπροσωπεία των Περιφερειαρχών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ, Κώστα Αγοραστό, που τον επισκέφθηκε χθες.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, ενώ τονίζει ότι οι περιφερειάρχες ζήτησαν την παράταση του τρέχοντος ΕΣΠΑ, καθώς τα προβλήματα χρηματοδότησης των έργων επιδεινώθηκαν από την τραπεζική αργίας και τους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων και οι ανάδοχοι αδυνατούν να παραγγείλουν ακόμη και τα απαραίτητα υλικά.

Σε ότι αφορά τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 (το νέο ΕΣΠΑ), η ΕΝΠΕ τόνισε ότι δεν είναι δυνατή ακόμη η ενεργοποίηση του Προγράμματος, διότι δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) στις νέες διαδικασίες, δεν έχουν αποσταλεί τα κριτήρια, η μεθοδολογία αξιολόγησης πράξεων κρατικών ενισχύσεων και ο οδηγός σύνταξης των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων.

Σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Βούτση, η ΕΝΠΕ ζήτησε την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των Περιφερειών για μια σειρά αρμοδιότητες, όπως η συντήρηση του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου, η αντιμετώπιση έκτακτων πλημμυρικών φαινομένων, ο ηλεκτροφωτισμός, οι αποχιονισμοί, οι μεταφορές των μαθητών, η δασοπροστασία και το διατροφικό επίδομα των νεφροπαθών.

enikonomia.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου