ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανελλαδικές: Ανω-κάτω οι βάσεις από τα θέματα για… δυνατούς λύτες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
πανελληνιες

Μεγάλη πτώση των βάσεων στα Πολυ­τε­χνεία και στις σχολές Θετικών Επι­στη­μών που έχουν ως μάθημα αυξη­μέ­νης βαρύ­τη­τας τα Μαθη­μα­τικά Κατεύ­θυν­σης, εκτι­μούν καθη­γη­τές.

Πτώση των βάσεων σε Πολυ­τε­χνεία και Θετικές επι­στή­μες

Τα θέματα που έπεσαν στις Πανελ­λα­δι­κές απευ­θύ­νο­νταν σε… δυνα­τούς λύτες και σύμφωνα με τις εκτι­μή­σεις, θα είναι αυξη­μένο φέτος το ποσοστό των υπο­ψη­φίων που θα βρεθούν κάτω από τη βάση, ενώ, όπως χαρα­κτη­ρι­στικά λένε καθη­γη­τές, το άριστα θα είναι το 15.

Οι βάσεις των θετικών σχολών θα επη­ρε­α­στούν πτωτικά και από τις χαμηλές επι­δό­σεις που ανα­μέ­νο­νται στη Βιο­λο­γία κατεύ­θυν­σης, μάθημα αυξη­μέ­νης βαρύ­τη­τας, επίσης.

Νομικές, Φιλο­σο­φι­κές, Παι­δα­γω­γικά σε μικρή πτώση των βάσεων

Τα θέματα σε Αρχαία Ελλη­νικά κατεύ­θυν­σης και Λογο­τε­χνία, δεν φαί­νε­ται να επη­ρε­ά­ζουν θεα­μα­τικά τις βάσεις στις σχολές της Θεω­ρη­τι­κής κατεύ­θυν­σης, αλλά εκτι­μά­ται ότι σε ένα βαθμό θα τις ρίξουν. Στα Αρχαία, το αδί­δα­κτο κείμενο από το έργο του Θου­κυ­δίδη «Ιστο­ρίαι», ήταν «απαι­τη­τικό, χαρα­κτη­ρι­στικό, όμως, για τη θου­κυ­δί­δεια πυκνό­τητα λόγου και ύφους» όπως σχο­λί­ασε η Πανελ­λή­νια Ένωση Φιλο­λό­γων. Τα Αρχαία μπορεί να επη­ρε­ά­σουν πτωτικά σε ένα βαθμό τις βάσεις σε Φιλο­λο­γι­κές, Νομικές, Παι­δα­γω­γικά, τμήματα Κοι­νω­νιο­λο­γίας, Ψυχο­λο­γίας και Κοι­νω­νι­κές Επι­στή­μες. Εκτι­μά­ται ότι 4 στους 10 θα βρεθούν μεταξύ 12 – 17.9, ενώ σχεδόν 1 στους 3 δεν θα πιάσει τη βαθ­μο­λο­γική βάση.

Για τη Νεο­ελ­λη­νική Λογο­τε­χνία, εκπαι­δευ­τι­κοί εκτι­μούν ότι 1 στους 3 υπο­ψη­φί­ους θα βρεθεί κάτω από τη βάση, ενώ 1 στους 5 μεταξύ 15 και 17.9.

Σταθερά κρα­ταιές οι Ιατρι­κές

Οι ιατρι­κές σχολές, όπου παρα­δο­σιακά υπάρχει συνω­στι­σμός αρι­στού­χων, φαί­νε­ται να βγαί­νουν αλώ­βη­τες από την πτώση των βάσεων. Του­λά­χι­στον, τα θέματα Βιο­λο­γίας -που καθο­ρί­ζουν σε μεγάλο βαθμό την εισα­γωγή σε σχολές Ιατρι­κές και Φαρμακευτικές- πολύ λίγο θα τις επη­ρε­ά­σουν πτωτικά. Εκτι­μά­ται ότι οι αρι­στού­χοι θα είναι ελαφρώς λιγό­τε­ροι από πέρυσι, αλλά στη βαθ­μο­λο­γική κλίμακα 15 – 17,9 ανα­μέ­νε­ται να βρεθούν 1 στους 3 υπο­ψη­φί­ους. Θεω­ρεί­ται, πάντως, βέβαιο ότι δεν θα δια­φο­ρο­ποι­η­θεί το ποσοστό των κάτω από τη βάση γραπτών στη Βιο­λο­γία, που για ακόμη μία φορά θα είναι χαμηλά μεταξύ 10-15%.

Οι βαθμοί των υπο­ψη­φίων των Πανελ­λα­δι­κών εξε­τά­σεων ανα­μέ­νε­ται να αναρ­τη­θούν στα τέλη Ιουνίου και οι βάσεις, το τελευ­ταίο δεκα­ή­μερο του Αυγού­στου.

thetoc.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.