ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ε. Κουντουρά: Ανυπόστατα τα ξένα δημοσιεύματα κατά του ελληνικού τουρισμού

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κουντουρά

«Η Ελλάδα υπο­δέ­χε­ται πάντοτε τους επι­σκέ­πτες της με τις καλύ­τε­ρες δυνατές προ­ϋ­πο­θέ­σεις και τους παρέχει τη γνωστή “παρα­δο­σιακή Ελλη­νική Φιλο­ξε­νία”», τονίζει σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Οικο­νο­μίας, Υπο­δο­μών, Ναυ­τι­λίας και Του­ρι­σμού Έλενα Κου­ντουρά, με αφορμή δημο­σιεύ­ματα του ξένου Τύπου σύμφωνα με τα οποία οι του­ρί­στες που θα επι­λέ­ξουν την Ελλάδα για τις δια­κο­πές τους θα αντι­με­τω­πί­σουν πολλά προ­βλή­ματα. Μάλιστα για αυτό το θέμα, η ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός επι­ση­μαί­νει πως προ­σθέ­το­ντας ότι «στε­ρού­νται σοβα­ρό­τη­τας και τεκ­μη­ρί­ω­σης και δεν αντι­κα­το­πτρί­ζουν την πραγ­μα­τι­κό­τητα, τα κάθε είδους δημο­σιεύ­ματα Μέσων Ενη­μέ­ρω­σης του εξω­τε­ρι­κού, που στο­χεύ­ουν να απο­τρέ­ψουν του­ρί­στες να επι­σκε­φθούν την Ελλάδα».

Σε ότι αφορά την εξέλιξη της του­ρι­στι­κής κίνησης για πρώτη φορά εφέτος, όπως τόνισε η υπουρ­γός, από το βήμα του συνε­δρίου του Εconomist, που πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε τις προη­γού­με­νες μέρες στην Αθήνα, οι μεγάλοι διε­θνείς του­ρι­στι­κοί πρά­κτο­ρες έχουν παρα­τεί­νει τις ημέρες που προ­σφέ­ρουν για δια­κο­πές στην Ελλάδα από τις 185 μέρες στις 210 μέρες, με ότι αυτό συνε­πά­γε­ται για την επι­μή­κυνση της του­ρι­στι­κής κίνησης.

Την ίδια στιγμή ο αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Του­ρι­σμού και Του­ρι­στι­κής Προ­βο­λής Περι­φέ­ρειας Ιονίων Νήσων, αλλά και πρό­ε­δρος της Ένωσης Ξενο­δό­χων Κεφα­λο­νιάς, Σπύρος Γαλια­τσά­τος μιλώ­ντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την εξέλιξη της του­ρι­στι­κής κίνησης υπο­γράμ­μισε ότι ο Ιούνιος θα είναι ένας πολύ καλός μήνας και εκτί­μησε ότι όποιες απώ­λειες παρα­τη­ρού­νται το Μάιο δεν θα επη­ρε­ά­σουν αρνη­τικά το του­ρι­στικό απο­τέ­λε­σμα της εφε­τι­νής χρονιάς.

Σε κάθε περί­πτωση, η εξέλιξη των αφίξεων το Μάιο μαζί με τους μήνες Σεπτέμ­βριο και Οκτώ­βριο, θα βάλουν τη σφρα­γίδα για τις συνο­λι­κές αφίξεις του 2015 στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.