ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κουφάρι πλοίου με σορούς εντοπίστηκε ανοικτά της Σικελίας-Πιθανόν είναι του τραγικού ναυαγίου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
49

Βυ­θι­σμέ­νος μα­ζι­κός τάφος έγινε σκά­φος που βρέ­θη­κε βυ­θι­σμέ­νο στα ανοι­κτά της Σι­κε­λί­ας, με τα συ­νερ­γεία να έχουν εντο­πί­σει «αριθ­μό σορών» στο εσω­τε­ρι­κό του.

Θε­ω­ρεί­ται πως πρό­κει­ται πι­θα­νό­τα­τα για το πλοίο με με­τα­νά­στες της τρα­γω­δί­ας της 18ης Απρι­λί­ου, στην οποία εκτι­μά­ται πως σκο­τώ­θη­καν πε­ρί­που 750 άτομα.

Το σκά­φος εντο­πί­στη­κε πε­ρί­που 85 ναυ­τι­κά μίλια βο­ρειο­α­να­το­λι­κά των λι­βυ­κών ακτών, σε βάθος 375 μέ­τρων. Έχει μήκος 25 μέ­τρων και τα συ­νερ­γεία έχουν ει­κό­νες από σόναρ, φω­το­γρα­φί­ες και βί­ντεο από το κου­φά­ρι.

Όπως ανα­κοί­νω­σε η ει­σαγ­γε­λία της ιτα­λι­κής Κα­τά­νια, η οποία έχει ανα­λά­βει τις έρευ­νες γύρω από το πο­λύ­νε­κρο ναυά­γιο, «κοντά στο βυ­θι­σμέ­νο σκά­φος εντο­πί­στη­κε η σορός ενός άνδρα και στο χα­μη­λό­τε­ρο ση­μείο του εσω­τε­ρι­κού του πλοί­ου εντο­πί­στη­κε αριθ­μός σορών».

Ορι­σμέ­νες μαρ­τυ­ρί­ες δια­σω­θέ­ντων έδει­χναν πως στο αμπά­ρι του σκά­φους είχαν κλει­δω­θεί αρ­κε­τοί από τους πε­ρί­που 800 με­τα­νά­στες που επέ­βαι­ναν στο μοι­ραίο σκά­φος.

Η ει­σαγ­γε­λία ανέ­φε­ρε επί­σης, όπως με­τα­δί­δει το ιτα­λι­κό πρα­κτο­ρείο Ansa, ότι υπάρ­χουν εν­δεί­ξεις «για ζη­μιές στην πλώρη και στην αρι­στε­ρή πλευ­ρά του σκά­φους, που εν­δε­χο­μέ­νως να προ­κλή­θη­καν από σύ­γκρου­ση». Κατά τη διάρ­κεια της διά­σω­σης από εμπο­ρι­κό πλοίο, ανα­φο­ρές ήθε­λαν τα δύο σκάφη να συ­γκρού­ο­νται.

Στην τρα­γω­δία της 18ης Απρι­λί­ου είχαν εντο­πι­στεί μόνο 24 σοροί και είχαν δια­σω­θεί 28 άτομα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.