ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσακαλώτος: Υπαρκτό το σενάριο αδιεξόδου με τους εταίρους

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τσακαλώτος

Υπαρ­κτό και «πάνω στο τρα­πέ­ζι» θε­ω­ρεί ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Διε­θνών Οι­κο­νο­μι­κών Σχέ­σε­ων Ευ­κλεί­δης Τσα­κα­λώ­τος, το σε­νά­ριο ενός αδιε­ξό­δου στη δια­πραγ­μά­τευ­ση με τους εταί­ρους.

Ο κ. Τσα­κα­λώ­τος, με συ­νέ­ντευ­ξή του στη «Ναυ­τε­μπο­ρι­κή», ση­μειώ­νει πως «κάθε δια­πραγ­μα­τευ­τής οφεί­λει να δη­μο­σιο­ποιεί μόνο όσες από τις σκέ­ψεις του κρί­νει κάθε στιγ­μή ότι εξυ­πη­ρε­τούν τον σκοπό του».

Πα­ράλ­λη­λα δια­κρί­νει σύ­μπνοια με τους εταί­ρους σε ζη­τή­μα­τα δια­φθο­ράς και φο­ρο­δια­φυ­γής, συμ­φω­νία στον στόχο, αλλά δια­φω­νία στον τρόπο ανα­φο­ρι­κά με τις 100 δό­σεις και πιο ισχυ­ρές δια­φω­νί­ες στα θέ­μα­τα των ερ­γα­σια­κών σχέ­σε­ων και των ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων.

Για τη στάση της ΕΚΤ ση­μειώ­νει πως «Παί­ζει ένα σκλη­ρό παι­χνί­δι» και ότι «Οι χώρες που πραγ­μα­τι­κά το χρειά­ζο­νται, όπως η Ελ­λά­δα, αλλά και άλλες χώρες της πε­ρι­φέ­ρειας, δεν έχουν να πε­ρι­μέ­νουν πολλά από το πρό­γραμ­μα πο­σο­τι­κής χα­λά­ρω­σης».

Σε ερώ­τη­ση γιατί η ελ­λη­νι­κή Βουλή δεν κύ­ρω­σε τη συμ­φω­νία της 20ής Φε­βρουα­ρί­ου ανα­φέ­ρει ότι «θα επι­χει­ρού­σε με πλά­γιο τρόπο να δέσει πο­λι­τι­κά τα χέρια της πα­ρού­σας Βου­λής και της κυ­βέρ­νη­σης σε σχέση με τους όρους αυτής της σύμ­βα­σης».

Τέλος θε­ω­ρεί υπαρ­κτά τα σε­νά­ρια που θέ­λουν ακόμη και τζι­χα­ντι­στές να κα­τα­κλύ­ζουν την Ευ­ρώ­πη στην πε­ρί­πτω­ση μιας οι­κο­νο­μι­κής κα­τάρ­ρευ­σης της Ελ­λά­δας ση­μειώ­νο­ντας ότι «Μπο­ρεί να μη συ­νη­θί­ζο­νται στον δη­μό­σιο διά­λο­γο τέ­τοιες ανα­φο­ρές, αλλά είναι υπαρ­κτά και αυτού του εί­δους τα ζη­τή­μα­τα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.