Σταθερά τα κέρδη της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ και αυξητικά τα μεγέθη της το 2009. Ουσιαστική η στήριξη που παρέχει στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά του τόπου.
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον διατήρησε την θέση της στην αγορά και παρουσίασε το 2009 σταθερότητα στα κέρδη της και αύξηση των περισσότερων μεγεθών της σε σχέση με το 2008. Συγκεκριμένα:
– Τα καθαρά κέρδη κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2008 και ανήλθαν στα 2.361.000¤, προ των συμπληρωματικών προβλέψεων λόγω συντηρικότητας.
– Το ενεργητικό της ανήλθε στα 350 εκατομμύρια ¤ και ήταν αυξημένο κατά 25% σε σχέση με το 2008.
– Το υπόλοιπο των καταθέσεων ανήλθε στα 310 εκατομμύρια ¤ και ήταν αυξημένο κατά 23% σε σχέση με αυτό του 2008.
– Οι χορηγήσεις ανήλθαν στα 255 εκατομμύρια ¤ περίπου παρουσιάζοντας μια ελαφρά υποχώρηση σε σχέση με το 2008, καθώς η Τράπεζα ακολούθησε συντηρητική πολιτική χορηγήσεων, ακολουθώντας τις γενικότερες συνθήκες της αγοράς
– Τα ίδια κεφάλαια της ανέρχονται σήμερα στα 38,7 εκατομμύρια ¤.
– Τέλος ο δείκτης κεφαλαιακής επαρκείας της παραμένει σε υψηλά επίπεδα της τάξης του 13%.
Στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον της διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης τα αποτελέσματα αυτά κρίνονται πολύ ικανοποιητικά αποδεικνύοντας ότι η Τράπεζα Δωδεκανήσου μετά από 15 σχεδόν χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας έχει εδραιωθεί πάνω σε γερές οικονομικές βάσεις. Σήμερα πλέον διαθέτει ένα δίκτυο 19 καταστημάτων με παρουσία σε 11 νησιά και τον Πειραιά, πάνω από 140 εργαζομένους ενώ οι συνεταίροι της πλησιάζουν τους 22.000. Με μερίδιο στην τοπική αγορά της τάξεως του 10%, αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα για την οικονομική ζωή της Δωδεκανήσου, εξυπηρετώντας πάνω από 14.000 νοικοκυριά και 6.500 επιχειρήσεις.
Κατά την διάρκεια του 2009 η Τράπεζα Δωδεκανήσου με βαθειά συναίσθηση της ευθύνης της ως τοπική Τράπεζα, στήριξε τα μέλη, τις επιχειρήσεις αλλά και τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, προχωρώντας σε ρυθμίσεις δανείων και διευκολύνσεις, πάντα βεβαία μέσα στα θεσμικά πλαίσια που ορίζει η Τράπεζα της Ελλάδος και χωρίς να διακυβεύεται η οικονομική αυτοτέλειά της.
Η δράση της Τράπεζας για αυτή χρονιά θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως συντηρητική και θα επικεντρωθεί στη διατήρηση των μεγεθών της, στη στήριξη των μελών της -επιχειρήσεων και νοικοκυριών-, στη συγκράτηση των δαπανών και στην αξιοποίηση της δυναμικής της σε τοπικό επίπεδο.
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/stathera-ta-kerdi-tis-trapezas-dodnisou/