ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Liberation: «O ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί εναλλακτική λύση για την Ευρώπη»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ

Ένθερμη υπο­στή­ριξη των γαλ­λι­κών αρι­στε­ρών κομ­μά­των στον ΣΥΡΙΖΑ

«O ΣΥΡΙΖΑ απο­τε­λεί εναλ­λα­κτική λύση για την Ευρώπη, εναλ­λα­κτική λύση και για την Γαλλία», επι­ση­μαί­νει η αρι­στερή εφη­με­ρίδα της Γαλλίας, Liberation, ανα­φε­ρό­μενη στην ένθερμη υπο­στή­ριξη των γαλ­λι­κών αρι­στε­ρών κομ­μά­των στον ΣΥΡΙΖΑ, που, σύμφωνα με τις τελευ­ταίες δημο­σκο­πή­σεις, θα είναι ο νικητής των εκλογών της Κυρια­κής.

Κατά την διάρ­κεια συγκέ­ντρω­σης που έγινε χτες στο Παρίσι σε σχολικό συγκρό­τημα, η Σεσίλ Ντιφλό, πρώην υπουρ­γός του Γάλλου προ­έ­δρου, Φραν­σουά Ολάντ, η αρι­στερή πτέρυγα των Γάλλων Σοσια­λι­στών αλλά και οι κομ­μου­νι­στές του Ζαν Λικ Μελαν­σόν δημιούρ­γη­σαν μία πλατ­φόρμα στή­ρι­ξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την εφη­με­ρίδα Le Figaro, o Mελανσόν, πρώην υπο­ψή­φιος με το κόμμα Αρι­στερό Μέτωπο για το προ­ε­δρικό χρίσμα και η πρώην υπουρ­γός Οικο­λο­γίας , Σεσίλ Ντιφλό (που προ­έρ­χε­ται από το Κόμμα των Οικο­λό­γων), ηγή­θη­καν της συγκέ­ντρω­σης που πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε στο γυμνά­σιο Japy, στην καρδιά της γαλ­λι­κής πρω­τεύ­ου­σας.

Εκεί ηχηρά ονόματα από το χώρο της Αρι­στε­ράς εξέ­θε­σαν τις απόψεις τους, σύμφωνα με τις οποίες, η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, θα φέρει μία εναλ­λα­κτική και στη Γαλλία αλλά και σε ολό­κληρη την Ευρώπη.

Στο κάλεσμά τους αντα­πο­κρί­θη­καν χιλιά­δες Γάλλοι πολίτες που ήθελαν να δια­τρα­νώ­σουν και αυτοί την αντί­θεσή τους στην τρόικα και στα μέτρα λιτό­τη­τας που έχει επι­βάλ­λει σε πολλές χώρες του ευρω­παϊ­κού νότου.

Από το κόμμα των Σοσια­λι­στών, το παρών έδωσαν ο ευρω­βου­λευ­τής Γκιγιόμ Μπαλάς και ο οικο­νο­μο­λό­γος Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ. Οι ηγέτες που εξέ­φρα­σαν την υπο­στή­ριξή τους στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα επε­σή­μα­ναν ότι, αντι­τί­θε­νται στην πολι­τική της τρόικας ενώ, η Σεσίλ Ντιφλό έσπευσε στην ομιλία της, να διευ­κρι­νί­σει ότι, «το να υπο­στη­ρί­ζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν δίνουμε πνοή σ΄έναν συνα­σπι­σμό αλλά σε συμ­μα­χία». Όπως υπο­γραμ­μί­ζει το σχετικό δημο­σί­ευμα της Le Figaro, η ιδέα της συνά­ντη­σης αυτής προ­έ­κυψε από τα απο­τε­λέ­σματα των δημο­σκο­πή­σεων που δεί­χνουν σταθερό προ­βά­δι­σμα του αντι­μνη­μο­νια­κού κόμ­μα­τος στις εκλογές της Κυρια­κής.

protothema.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.