Ρεπορτάζ

Ετοιμος ο Δήμος Ρόδου για την επαναλειτουργία των σχολείων

Ετοιμος είναι ο δήμος Ρόδου για την επαναλειτουργία των σχολείων, όποτε και αν αποφασιστεί από την Κυβέρνηση. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής, Οικολογίας, Ισότητας και Μετανάστευσης Στράτος Καρίκης, διαβεβαιώνει ότι ο δήμος Ρόδου θα παράσχει όλα τα απαιτούμενα μέσα ώστε τα σχολεία μας να αποτελούν ένα ασφαλές περιβάλλον για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
«Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για την επαναλειτουργία των σχολείων. Τη στιγμή που είχαν κλείσει τα σχολεία λόγω του lockdown είχαμε ως δήμος προσλάβει ειδικό προσωπικό 110 ατόμων για τις απολυμάνσεις και άλλα 210 άτομα που ασχολούνται με την καθαριότητα με συμβάσεις δήμου και ιδιώτη.
Με το που ανακοινωθεί η επαναλειτουργία των σχολείων, το συγκεκριμένο προσωπικό θα βρίσκεται στις επάλξεις ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό επίπεδο καθαριότητας και απολυμάνσεων. Και πιστεύω πώς στο παρελθόν ο δήμος Ρόδου αλλά και πολλοί άλλοι δήμοι δεν είχαν αυτό το επίπεδο καθαριότητας των σχολείων στο προηγούμενο διάστημα.
Είμαστε ευχαριστημένοι που πετύχαμε το καλύτερο δυνατό στον τομέα της Παιδείας. Τα παιδιά, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι σίγουροι, ότι ο δήμος θα παράσχει όλα τα απαιτούμενα μέσα ώστε τα σχολεία μας να αποτελούν ένα ασφαλές περιβάλλον», δήλωσε ο κ. Καρίκης και συμπλήρωσε σχετικά με τις παρεμβάσεις στον τομέα της Παιδείας: «Ο αγώνας μας για τα σχολεία είχε πολύ καλά αποτελέσματα. Και θα ασχολούμαστε καθημερινά με τα σχολεία, με τις υποδομές, την καθαριότητα, τη λειτουργία τους για να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για τα παιδιά μας».
Αναφορικά με το έργο που παράχθηκε το 2020 στους υπόλοιπους τομείς ευθύνης του, ο κ. Καρίκης δήλωσε τα εξής: «Αγωνιζόμαστε για να αλλάξει η Ρόδος, να έχει μία διαφορετική εικόνα και καλύτερη λειτουργία για όλους μας. Ό,τι σχεδιάσαμε, το κάναμε πράξη το 2020. Και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Οι πόροι που διατέθηκαν για την παιδεία, την ισότητα και μετανάστευση ήταν πολλοί και ήταν αυτοί που χρειάζονταν και θα συνεχίζουν να είναι αρκετοί και ικανοί. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι το 2021 οι συμπολίτες μας θα δουν στους τομείς μία μεγάλη πρόοδο.
Με μεγάλη χαρά είδα λ.χ. τον νέο ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, ένα στόχο που είχαμε θέσει εξαρχής και που σήμερα αποτελεί πραγματικότητα και που ανήκει στον τομέα αρμοδιότητας της Κικής Πάττα. Είναι ένας υπερσύγχρονος ξενώνας με συνθήκες ανθρώπινες για τις φιλοξενούμενες».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου