Στην εταιρεία «Α1 Yacht Trade Consortium»  θα παραχωρηθεί για 35 μήνες η χρήση τμήματος  του χερσαίου χώρου  του νέου  καρνάγιου  Ρόδου, όπως αποφασίστηκε χθες από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.
Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου,  ο πρόεδρος του ΔΛΤΝΔ κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, αναφέρθηκε στη διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη μονομερή παραχώρηση χρήσης τμήματος του χερσαίου χώρου του νέου καρνάγιου.
Η ανάδοχος εταιρεία θα πρέπει να  καταθέσει εγγυητική επιστολή ύψους 15.000 ευρώ και να ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες εργασίες μέσα σε τρεις μήνες. Όπως εξήγησε ο κ. Χριστοδούλου, μετά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος κατατέθηκαν προσφορές από την εταιρεία Α1 Yacht Trade Consortium και από τον κ. Παρασκευά Κακά.
«Διαπιστώθηκε πως η εταιρεία “Α1 Yacht Trade Consortium” κατέθεσε αίτηση και φάκελο  σύμφωνα με όσα όριζε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί. Επίσης από τα δικαιολογητικά που κατέθεσε, προκύπτει ότι δραστηριοποιείται στην ανέλκυση και καθέλκυση, φύλαξη και συντήρηση σκαφών και διαθέτει και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Ο κ. Παρασκευάς Κακάς  κατέθεσε αίτηση και φάκελο, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι δεν πληροί τους όρους  και τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί από την προκήρυξη. Από το πιστοποιητικό του Επιμελητηρίου, διαπιστώθηκε πως δεν δραστηριοποιείται στην ανέλκυση και φύλαξη σκαφών και επικαλείται μελλοντική συνεργασία με άλλη  εταιρεία. Ομως δεν έχει κατατεθεί αίτηση από κοινού, που να δείχνει τη  συνεργασία των δύο εταιρειών. Σύμφωνα με την  πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ο παραχωρησιούχος δεν επιτρέπεται να συνάψει συνεργασία μετά τη διαδικασία», ανέφερε ο κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΛΤΝΔ, από την εταιρεία Α1 Yacht Trade Consortium θα πρέπει να δαπανηθούν συνολικά 210.000 ευρώ (6.000 ευρώ το μήνα), για τη συντήρηση-επισκευή της περίφραξης καθώς και για τον καθαρισμό του χερσαίου και του θαλάσσιου χώρου.
Εξαιτίας της δαπάνης που απαιτείται, αποφασίστηκε, το τίμημα για την μονομερή παραχώρηση του χερσαίου χώρου να ανέλθει στα 3.000 ευρώ ανά μήνα.
«Στο διάστημα των 35 μηνών που θα διαρκέσει η παραχώρηση τμήματος του χερσαίου χώρου του καρνάγιου, θα  επισπεύσουμε τις διαδικασίες ώστε να διεξαχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την αξιοποίησή του», δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου.
Φ. Χατζηδιάκος:
Από τις σημαντικότερες,
η σημερινή απόφαση
«Η σημερινή απόφαση είναι από τις σημαντικότερες που έχουν ληφθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΛΤΝΔ. Οι νησιωτικοί Δήμοι στηρίζονται πολύ στα έργα που θα υλοποιηθούν με πόρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νοτιας Δωδεκανήσου. Η λύση που επιλέξαμε ήταν η καλύτερη. Προχωρήσαμε στην επιλογή εταιρείας για την παραχώρηση τμήματος του χερσαίου χώρου του καρνάγιου με διαφανείς διαδικασίες. Το ό,τι έλαβαν μέρος στη διαδικασία  δύο ενδιαφερόμενοι, είναι  σημαντικό.  Εύχομαι σε τρεις μήνες, να τελειώσουν όλες οι απαραίτητες εργασίες.  Θα πρέπει να δούμε πώς θα γίνει ο καθαρισμός και πώς θα απομακρυνθούν οι όγκοι που υπάρχουν εκεί», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος,  αναφερόμενος στα  παλαιά και νέα παραπήγματα που έχουν στηθεί από τους τσιγγάνους, στο χερσαίο χώρο του καρνάγιου.
Ο δήμαρχος τόνισε πως αν ο ανάδοχος δεν ολοκληρώσει τις εργασίες σε τρεις μήνες, τότε θα κληθεί να πληρώσει το αρχικό μίσθωμα που είχε υπολογιστεί στα 8.000 ευρώ.
Συμμετοχή στην τουριστική έκθεση της Σμύρνης
Ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε και στη συμμετοχή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου στην τουριστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη, στο διάστημα από τις 10 έως τις 13 Δεκεμβρίου, όπως επίσης και στο  συνέδριο που διεξήχθη στο Ευγενίδειο ίδρυμα  στην Αθήνα στις αρχές του Οκτωβρίου.
«Εκτός από το επιστημονικό ενδιαφέρον του συνεδρίου, υπήρξαν και ορισμένα συμπεράσματα για προβλήματα που παρουσιάζουν  όλα τα λιμάνια της Ελλάδος. Έχουμε μείνει λίγο πίσω σε σχέση με την Κύπρο και άλλες χώρες σε υποδομές. Αναφορά έγινε στο συνέδριο και στην αναδιάρθρωση των Λιμενικών Ταμείων για τα οποία υπάρχει πρόθεση να μετατραπούν σε οργανισμούς που θα ανήκουν στο κράτος και όχι στους ΟΤΑ. Για αυτό υπάρχουν αντιδράσεις», τόνισε ο κ. Χριστοδούλου.
Αναβαθμίζονται
το τουριστικό και
 το εμπορικό λιμάνι
Ο πρόεδρος του ΔΛΤΝΔ έκανε αναφορά και στη συνάντηση που είχε μαζί με την αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου με τη διοίκηση της MSC.  Ανακοίνωσε επίσης ότι στις 12 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εκπροσώπους των εταιρειών που εκπροσωπεί ο πράκτορας κ.  Γ. Γεωργιάδης.  Ανακοίνωσε επίσης πως θα ιδρυθεί και θα λειτουργήσει ιατρείο στο λιμάνι κοντά στις εγκαταστάσεις της ΕΛΑΣ.
«Ζητήσαμε έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών για την παραχώρηση χώρου, στον οποίο θα λειτουργήσει το ιατρείο. Δεν είναι δυνατόν να διακινούνται χιλιάδες επιβάτες από το τουριστικό λιμάνι και όταν προκύψει ανάγκη να  μην μπορούμε να προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες», δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου που αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση του λιμένα Μανδρακίου.  Ο κ. Χριστοδούλου ανακοίνωσε επίσης πως το Δεκέμβριο θα είναι έτοιμη και η αίθουσα αναμονής στο εμπορικό λιμάνι (Ακαντιά).
Σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΛΤΝΔ θα γίνει συζήτηση για το αντίτιμο που θα καταβάλλουν οι οδηγοί για τη στάθμευση των οχημάτων τους στο χερσαίο χώρο της μαρίνας Μανδρακίου.  Στη συνεδρίαση έγινε συζήτηση και για τους ισολογισμούς  του ΔΛΤΝΔ για τα έτη 2013-2014 που δείχνουν πως τα οικονομικά της δομής, είναι σε καλή φάση. Ο πρόεδρος του ΔΛΤΝΔ αναφέρθηκε επίσης στην κίνηση στο τουριστικό και εμπορικό  λιμάνι. Τόνισε πως  η κίνηση στα πλοία της γραμμής δεν παρουσίασε αύξηση, λόγω της οικονομικής κρίσης. Αναφορά έγινε και στην έλλειψη προσωπικού που μαστίζει και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ